2 firme neplatitoare de tva sau una platitoare tva?

Mesaj
Autor
romoceai425
Mesaje: 1
Membru din: Mar Iul 18, 2017 5:48 pm

2 firme neplatitoare de tva sau una platitoare tva?

#1 Mesaj de romoceai425 »

Reprezint o firma care se apropie de pragul de 300000ron, in momentul de fata suntem neplatitori de TVA, nu lucram cu stoc mare avand doar unul mic. Din ce a simulat contabila daca am fi fost platitori de TVA pe primul trimestru profitul ar fi scazut cu aproape 7000ron.
Intrebare:
Merita sa deschid un al doilea srl si sa facturam in paralel de pe 2 firme neplatitoare de tva sau sa ne trecem ca si platitori de tva?
Mentionez nu lucram cu stoc mare, majoritatea clientilor sunt PF, prea putine cheltuieli cu tva deductibil (promovari, costuri livrare, servicii bancare, consumabile)

pomparaus
Mesaje: 4130
Membru din: Vin Iun 06, 2014 10:47 am

Re: 2 firme neplatitoare de tva sau una platitoare tva?

#2 Mesaj de pomparaus »

Contabila ar trebui sa stie ca tva-ul se adauga la pretul de vanzare, nu se diminueaza pretul de vanzare cu 19% avand ca rezultat scaderea profitului.
Profitul este diferenta intre venituri si cheltuieli (deductibile), iar tva-ul nu e cheltuiala, tva-ul este deductibil de la furnizori si colectat de la clienti. Diferenta dintre ele reprezinta tva de plata sau de recuperat (nu cred ca este contabil cel ce v-a zis ca a facut acea simulare).
Plus ca multi nu prea doresc sa lucreze cu neplatitorii de tva deoarece nu culeg tva deductibil. Mai intrebati, eu va zic ca nu are nici-un efect negativ asupra firmei dvs.TVA-ul, dimpotriva.

lupoum
Mesaje: 111
Membru din: Mar Ian 23, 2007 1:00 am

Re: 2 firme neplatitoare de tva sau una platitoare tva?

#3 Mesaj de lupoum »

E buna contabila mai mult e economista . Da merita doua firme dar e problema spatiului care trebuie delimitat impreuna cu gestiunile ! TVA ce e o taxa pe valoarea nou creata . La livrare in pret de pe facturi sunt si chetuielile cu salariile etc . Nu este rentabil cind este comert cu marfuri. Dupa cite am inteles deductibilul este mic iar daca valoarea nou creata este mare parte din 19%(fara 4426) de la livrarea la acelasi pret ramane in profit! Deci problema e spatiul, bunurile salariatii diferentiati, in timp . Ce zice si un jurist. Succes!

Scrie răspuns