bilant eronat

puscasz

bilant eronat

#1 Mesaj de puscasz »

am depus pe 2014 bilantul eronat; am aflat ca nu se poate redepune, dar trebuie corectat in anul urmator si explicat in note care este eroarea si explicata cauza. dar ce fac in aceasta situatie: modific coloana 1, o aduc la forma corecta si explic ce s-a intamplat sau olas asa cum a fost si explic neconcordantele care se ivesc din aceasta cauza - ceea ce nici nu cred ca pot, pt ca nu imi valideaza. va rog, daca ati mai intampinat asemene probleme sa ma ajutati, sau trimiteti-ma la ceva lege/ norme, care sa-mi explice cum sa fac. multumesc.

tomac

Re: bilant eronat

#2 Mesaj de tomac »

Depinde de ce s-a întâmplat. Cum s-a trimis eronat? în ce sens? S-au mai efectuat înregistrări pentru 2014 ulterior depunerii lui? Dacă da, ele trebuiau stornate și re-înregistrate în 2015 pe seama rezultatului reportat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

puscasz

#3 Mesaj de puscasz »

asa am facut. dar nu stiu daca sa completez coloana 1 asa cum am trimis initial bilantul, sau cu modificarile pe care le-am facut ulterior. prin urmare nu stiu nici cum sa explic in note.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Așa cum? Că tot nu am înțeles cum ați făcut? Ați înregistrat corecții pe seama lui 1174? Sau ați refăcut contabilitatea efectiv pe 2014?
Dacă ați făcut corecții pe seama lui 1174 în 2015 după depunerea bilanțului, ați procedat corect.
Dacă ați modificat datele pe 2014 după depunerea bilanțului, ați procedat absolut incorect.

În oricare din cazuri se completează datele pe coloana 1 cu cele din bilanțul depus pe 2014.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

puscasz

#5 Mesaj de puscasz »

multumesc, cred ca m-am lamurit.

Scrie răspuns