gestiune cafenea

Mesaj
Autor
visanm34
Mesaje: 1
Membru din: Vin Iun 10, 2016 10:30 am

gestiune cafenea

#1 Mesaj de visanm34 »

Buna ziua,

Am cateva probleme cu evidenta unei cafenele.
Folosesc saga c
In prezent tin contabilitatea global valoric ( totul inregistrez pe conturi de marfa la pret vanzare daca il cunosc sau daca sunt materii prime le bag tot pe analitic de marfa cu adaos comercial 400%)

Dar ce metoda cat mai productiva pot tine pentru a avea si o evidenta cantitativa ?
Anul trecut a fost folosita metoda prin retete definite dar a iesit un dezastru...

inventarul se face in fiecare luna la sfarsitul acesteia.
fiecare punct de lucru imi poate printa o lista cu produsele consumate marfa sau produse finite ,pe toata luna sau zilnic.( casa de marcat raport PLU).

Este o firma cu 3 puncte de lucru.
2 puncte de lucru impartasesc acelasi depozit. ( aici vin facturi la comun )
al 3 pct de lucru are depozitul sau separat. ( aici vin facturi separat )

am creat in prezent 4 gestiuni pt global valoric :

cafenea A ( este punct lucru+ depozit )2 gestiuni tva 9 si tva 19
cafenea B ( aici transfer marfa din acel depozit) 2 gestiuni tva 9 si tva 19
alta cafenea separata C ( punct lucru 3 + depozit aferent) 2 gestiuni tva 9 si tva 19

cum sa organizez sau sa tin contabilitatea ca sa fiu cat mai prodctiv ?!
Daca tin contabilitatea global valoric ( in caz de control mai trebuie sa dovedesc si cantitativ) ?!
Sau pot tine cantitativ doar pentru mine si administrator ?! daca da care este cea mai buna metoda?

Multumesc si sper sa fi inteles ce am vrut sa explic si cum sunt structurate firma si gestiunile aferente.
O zi usoara sa aveti!

Scrie răspuns