Factura din germania

Mesaj
Autor
vasilec857
Mesaje: 499
Membru din: Mie Sep 17, 2014 12:49 pm

Factura din germania

#1 Mesaj de vasilec857 »

Un SRL din Romania, micro, neplatitor de tva a achizitionat un abonament/1 an de malwarebytes (antivirus) de la o firma din Germania platitoare de tva cu factura emisa in euro.
Intrebari:
1. Unde in Saga inregistrez aceasta factura, la intrari in valuta?
2. Ce note contabile presupune achizitia?
3. Ce declaratii si obligatii fiscale implica pentru firma din Romania care este neplatitoare de tva?

Multumesc anticipat!

paturcai
Mesaje: 8076
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

Re: Factura din germania

#2 Mesaj de paturcai »

Inregistrati-o linistit/a in INTRARI VALUTA (daca tineti neaparat), daca nu, la INTRARI (in lei) alegeti un furnizor divers (NENOMINALIZAT, DIVERSI FURNIZORI, o denumire generica pentru furnizori care nu doriti sa-i scrieti in clar).
Nu aveti nicio obligatie declarativa NICIUNDE.

Cod fiscal 2017:
Art. 90
(1) Au obligația să solicite înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 317 din Codul fiscal numai persoanele impozabile care au sediul activității economice în România.
(2) Persoanele impozabile prevăzute la art. 268 alin. (4) din Codul fiscal sunt obligate să solicite înregistrarea în scopuri de TVA pentru achiziții intracomunitare de bunuri conform art. 317 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, dacă depășesc plafonul pentru achiziții intracomunitare de 10.000 euro stabilit conform pct. 3 alin. (5) - (7).

Art. 268
(4) Prin excepție de la prevederile alin. (3) lit. a), nu sunt considerate operațiuni impozabile în România achizițiile intracomunitare de bunuri care îndeplinesc următoarele condiții:
a) sunt efectuate de o persoană impozabilă care efectuează numai livrări de bunuri sau prestări de servicii pentru care taxa nu este deductibilă sau de o persoană juridică neimpozabilă; Norme metodologice
b) valoarea totală a acestor achiziții intracomunitare nu depășește pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depășit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro, al cărui echivalent în lei este stabilit prin normele metodologice. Norme metodologice
(5) Plafonul pentru achiziții intracomunitare prevăzut la alin. (4) lit. b) este constituit din valoarea totală, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, datorată sau achitată în statul membru din care se expediază ori se transportă bunurile, a achizițiilor intracomunitare de bunuri, altele decât mijloace de transport noi sau bunuri supuse accizelor.





Norme:
(8) În cazul în care plafonul pentru achiziții intracomunitare de bunuri este depășit, persoana prevăzută la art. 268 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal, care nu este înregistrată în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 317 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal. Înregistrarea va rămâne valabilă pentru perioada până la sfârșitul anului calendaristic în care a fost depășit plafonul de achiziții și cel puțin pentru anul calendaristic următor sau, după caz, până la data la care persoana respectivă se înregistrează în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, dacă această dată este anterioară acestui termen.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns