Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema: pentru o perioada de timp, societatea a aplicat sistemul de TVA la incasare. Persoana care a operat platile furnizorilor nu a procedat corect, astfel ca acum in balanta am pe furnizor soldul zero, dar in jurnalul de cumparari "plimb" acesti furnizori, care imi apar ca si neplatiti. Cum pot proceda, sa reglez aceasta situatie, avand in vedere ca de fapt acesti furnizori sunt achitati si nu am inregistrata nota contabila 4426=4428.TP?
Va multumesc,
Tatiana Topan
Plata furnizori TVA la incasare
Re: Plata furnizori TVA la incasare
Cred ca platile facute furnizorilor de persoana la care te referi sunt facute cu NC manuala (in program " operatii"-"articole contabile".
Storneaza inregistrarea facuta prin NC manuala, apoi in program la "intrari" selectezi furnizorul cu facturi neachitate si prin butonul "plata" rezolvi problema.
Ex: NC manuala 401=5311 (5121) -5000 lei tot cu NC manuala
apoi 401=5311 (5121) +5000 lei apeland la butonul "plata" asa cum ti-am zis mai sus.
Vei rezolva problema cu TVA-ul, 4428TP devenind 4426.
Storneaza inregistrarea facuta prin NC manuala, apoi in program la "intrari" selectezi furnizorul cu facturi neachitate si prin butonul "plata" rezolvi problema.
Ex: NC manuala 401=5311 (5121) -5000 lei tot cu NC manuala
apoi 401=5311 (5121) +5000 lei apeland la butonul "plata" asa cum ti-am zis mai sus.
Vei rezolva problema cu TVA-ul, 4428TP devenind 4426.
Re: Plata furnizori TVA la incasare
Incerc asa si revin cu un raspuns. Multumesc mult.
Tatiana
Tatiana