Buna ziua!
Am un sold la sfarsitul lui ianuarie la un furnizor la care s-a facut intrare in valuta cu o suma, insa cand vreau sa fac plata prin banca mi s-a schimbat soldul la o factura mai putin cu 0.15. In balanta soldul se preia corect, la fel este corect si la fisa cont, insa difera la situatie furnizori si la plata prin banca unde imi arata mai putin. Nu gasesc insa banutii unde se pierd si daca modific intr-o parte nu mai am situatia buna la balanta si fisa cont. Am debifat de asemenea de la inchidere luna calcul diferente curs valutar.
Va rog ajutati-ma ca nu stiu cum sa repar situatia asta. Mentionez ca am schimbat de asemenea denumirea in plan de conturi si apoi am schimbat si la intrari valuta denumirea prin devalidare si apoi validare. Am incercat si am sters platile, le-am facut din nou, am acelasi lucru. Multumesc!
sold ce nu corespunde la furnizori intre situatii
Re: sold ce nu corespunde la furnizori intre situatii
Faceti in articole contabile o nota de mana.
Daca soldul trebuie sa fie ZERO si aveti in cont 0,15 lei faceti -665 = -401.analitic distinct (cu minus) cu 0,15
Daca soldul trebuie sa fie ZERO si aveti in cont MINUS 0,15 lei faceti 401.analitic distinct = 765 cu 0,15
Daca soldul trebuie sa fie ZERO si aveti in cont 0,15 lei faceti -665 = -401.analitic distinct (cu minus) cu 0,15
Daca soldul trebuie sa fie ZERO si aveti in cont MINUS 0,15 lei faceti 401.analitic distinct = 765 cu 0,15
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Am facut deja, dar mi se modifica in balanta si la fisca cont. Dupa aceea, nu mai am situatia reala acolo. Am doua fact. pe ianuarie si la ambele imi face la fel.
Doara astazi cand dau cateodata salvare baza date imi spune ca sunt conectati si alte persoane la baza de date sau am deschis programul de 2 ori, insa nu e asa, am verificat si a fost deschis doar o data de fiecare data. Oare s-a dat ceva peste cap? Sa aiba legatura cu afisarea soldului la acel furnizor? Am dat si verificare date si tot nimic.....
Restartati computerul
Aceeasi poveste. Daca modific intr-o parte se transforma rau in alta. Ce sa mai fac?
Daca este vorba de o plata, si aveti mai putin cu 0,15, acceptati plata cu 0,15 mai putin (desi pe OP este cu 0,15 mai mult), difrenta de 0,15 tratati-o ca pe o diferenta de curs valutar si contati-o ca atare.
Exemplu:
Am inregistrat o factura in suma de 100,00 EUR
In momentul platii prin Banca imi apare ca suma de plata, suma de 99,85 EUR
Ca sa scapati de acest stress faceti:
401.analitic distinct = 5124 cu suma de 99,85 EUR
salvati
Mai adaugati inca un rand in Registrul de Banca:
6651 = 5124 cu suma de 0,15 EUR iar la explicatii scrieti (in loc de Diferente nefavorabile) Diferenta plata furnizorul "X" srl
salvati
Bucurati-va de vremea de afara, sta sa vina zapada.
Exemplu:
Am inregistrat o factura in suma de 100,00 EUR
In momentul platii prin Banca imi apare ca suma de plata, suma de 99,85 EUR
Ca sa scapati de acest stress faceti:
401.analitic distinct = 5124 cu suma de 99,85 EUR
salvati
Mai adaugati inca un rand in Registrul de Banca:
6651 = 5124 cu suma de 0,15 EUR iar la explicatii scrieti (in loc de Diferente nefavorabile) Diferenta plata furnizorul "X" srl
salvati
Bucurati-va de vremea de afara, sta sa vina zapada.
Ceea ce am facut a fost sa recuperez baza de data salvata cu o zi inainte, am refacut tot ce am lucrat pana atunci, iar furnziorul respectiv imi apare acum cu denumirea initiala. Poate am gresit eu cand i-am schimbat denumirea si de acolo a plecat totul, nu stiu. Eu am mers in plan de conturi, i-am schimbat denumirea si apoi m-am dus pe fiecare factura, am modificat-o si a preluat numele schimbat, insa de acolo au plecat erorile. Trebuia facut altcumva?
Va multumesc pt. sugestie, am facut initial asa cu trecerea pe diferente, insa la un moment dat dupa plata a trei facturi nu mai stiam care e soldul corect pt. acel furnizor...
O zi placuta va doresc!
Va multumesc pt. sugestie, am facut initial asa cu trecerea pe diferente, insa la un moment dat dupa plata a trei facturi nu mai stiam care e soldul corect pt. acel furnizor...
O zi placuta va doresc!