Buna ziua,
Am cautat pe forum si nu am gasit raspunsul.
Lucrez intr-un restaurant care organizeaza exclusiv evenimente - nunti, botezuri etc.
Noi livram produse finite din bucatarie si clientul uzual vine cu bautura.
Pentru a primi marfa in restaurant fac proces verbal de custodie si nir de custodie?
Pentru nir, ce preturi pun avand in vedere ca eu nu am factura de achizitie.
Si cum descarc dupa gestiunea? Bon de consum pentru consumate ... si ce ramane cum le scot?
Multumesc pentru ajutor.
Marfa Custodie Nunta
Re: Marfa Custodie Nunta
1. Faceți contract pentru fiecare eveniment. Stipulați în clar că băutura este adusă de client. Și că predarea spre păstrare în restaurant se face în baza unui document de predare-primire semnat de părți în care se enumeră concret fiecare băutură în parte - denumire și cantitate. Stipulați că la încheieirea evenimentului se va face, similar, un proces-verbal de restituire către client a băuturilor aduse de acesta.
2. Faceți bon de consum pentru ceea ce folosiți la eveniment. Eu aș contabiliza veniturile pe venituri din prestări servicii.
2. Faceți bon de consum pentru ceea ce folosiți la eveniment. Eu aș contabiliza veniturile pe venituri din prestări servicii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Marfa Custodie Nunta
Va multumesc pentru raspuns.
... pe langa produsele pe care le pregatim noi care ies din gestiune proprie, am creat o gestiune separata denumita CUSTODIE.
In acesta gestiune fac incarcare cu marfa adusa de client, nir in baza procesului de predare - primire. (si in baza contractului in care stipulez ca voi primi marfa bar in custodie).
Bon de consum pentru marfa consumata.
La final, descarcarea gestiunii Custodie prin aviz de expeditie?
Cat despre venituri din prestari servicii, presupun ca va referiti la situatia in care inchiriem restaurantul?
... pe langa produsele pe care le pregatim noi care ies din gestiune proprie, am creat o gestiune separata denumita CUSTODIE.
In acesta gestiune fac incarcare cu marfa adusa de client, nir in baza procesului de predare - primire. (si in baza contractului in care stipulez ca voi primi marfa bar in custodie).
Bon de consum pentru marfa consumata.
La final, descarcarea gestiunii Custodie prin aviz de expeditie?
Cat despre venituri din prestari servicii, presupun ca va referiti la situatia in care inchiriem restaurantul?
Re: Marfa Custodie Nunta
Nu aveți de ce crea vreo gestiune pentru marfa primită în custodie. Eventual se înregistrează extracontabil, dar nu aveți de ce ține vreo evidență la bunurile lor. Scrieți în contract că ei sunt cei care gestionează produsele aduse la dvs.
Marfa nu se consumă - se vinde. Dacă aveți mărfuri proprii pe care le vindeți clienților, le veți da pe bon fiscal.
Eu am spus că dacă aveți materiale folosite de dvs (nu marfă) pentru evenimente puteți da o factură de organizare eveniment și masă servită conform contractului ... a cărei contravaloare să o înregistrați ca prestare de servicii și tot ceea ce le puneți la dispoziție să fie scăzut în baza bonurilor de consum.
Marfa nu se consumă - se vinde. Dacă aveți mărfuri proprii pe care le vindeți clienților, le veți da pe bon fiscal.
Eu am spus că dacă aveți materiale folosite de dvs (nu marfă) pentru evenimente puteți da o factură de organizare eveniment și masă servită conform contractului ... a cărei contravaloare să o înregistrați ca prestare de servicii și tot ceea ce le puneți la dispoziție să fie scăzut în baza bonurilor de consum.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Marfa Custodie Nunta
Acum am inteles. Asa si procedam in cazul produselor vandute de catre noi (contract, factura, bon fiscal, bon productie, bon consum), insa in cazul marfii aduse de catre client am inteles ca este nevoie de acte suplimentare. Vom modifica prevederile contractelor pentru a fi mai explicite si vom intocmi proces verbal de predare in custodie.
Va multumesc pentru ajutor.
O zi buna.
Va multumesc pentru ajutor.
O zi buna.
-
- Mesaje: 24
- Membru din: Mar Apr 01, 2014 9:17 am
Re: Marfa Custodie Nunta
Buna!
Si eu lucrez la un restaurant care functioneaza doar cu ocazia nuntilor, botezurilor, sau altor evenimente.
Sa inteleg din raspunsurile domnului Cristi, ca scaderea din gestiune a materiilor prime folosite in meniurile evenimentului, s-ar putea face doar prin bon de consum, fara trecerea lor prin procesul de productie? Iar veniturile sa le contabilizez prin 704 si nu prin 7015?
Si eu lucrez la un restaurant care functioneaza doar cu ocazia nuntilor, botezurilor, sau altor evenimente.
Sa inteleg din raspunsurile domnului Cristi, ca scaderea din gestiune a materiilor prime folosite in meniurile evenimentului, s-ar putea face doar prin bon de consum, fara trecerea lor prin procesul de productie? Iar veniturile sa le contabilizez prin 704 si nu prin 7015?