incasare externa

Chestiuni specifice programului SAGA PS
Mesaj
Autor
robut
Mesaje: 1084
Membru din: Lun Iun 18, 2007 12:00 am

incasare externa

#1 Mesaj de robut »

II neplatitoare de tva , avand activitatea de realizare soft-uri la comanda, a incheiat un contract cu o firma din Germania.
As dori sa stiu ce trebuie sa declare la anaf .
Multumesc.

ienciuf
Mesaje: 74
Membru din: Vin Iul 13, 2007 12:00 am

Re: incasare externa

#2 Mesaj de ienciuf »

Din aspectele prezentate de dumneavoastră rezultă că sunteti o persoană impozabilă, neînregistrată în scopuri de TVA în România, care prestează servicii pentru beneficiari stabiliţi în UE.
A. În situaţia în care beneficiarii sunt persoane impozabile, locul prestării se consideră a fi în statul membru în care sunt stabiliţi aceştia. Beneficiarii serviciilor sunt persoane obligate la plata taxei conform legislaţiei statului membru. În acest caz, aveţi
următoarele obligaţii:
1 - să vă înregistraţi în scopuri de TVA pentru operaţiuni intracomunitare (conform art.153^1 alin. (1) lit. b) din
Codul fiscal) înainte de prestarea serviciului, prin depunerea Declaraţiei de înregistrare în scopuri de TVA/Declaraţie de menţiuni pentru alte persoane care efectuează achiziţii intracomunitare sau pentru servicii (091) şi să solicitaţi organului fiscal şi înscrierea în
Registrul operatorilor intracomunitari, prin depunerea Cererii de înregistrare în/ radiere din Registrul operatorilor intracomunitari (095) odată cu înregistrarea în scopuri de TVA pentru operaţiuni intracomunitare.
Dumneavoastră VEŢI FI ÎNREGISTRAT ÎN SCOPURI DE TVA DOAR PENTRU OPERAŢIUNI INTRACOMUNITARE.
2 - să depuneţi Declaraţia recapitulativă (390) VIES până la data de 25 a lunii următoare celei în care aţi prestat
serviciul respectiv.
B.Pentru serviciile prestate către beneficiari - persoane neimpozabile stabilite în UE, locul prestării serviciilor este considerat în România, nu aveti obligaţia înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari şi nici în scopuri de TVA pentru operaţiuni intracomunitare.

Scrie răspuns