Procedura operare Saga C

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Mesaj
Autor
mitur29
Mesaje: 30
Membru din: Vin Apr 27, 2012 4:53 pm

Procedura operare Saga C

#1 Mesaj de mitur29 »

Buna ziua,

detin un magazin on-line.

NIR-urile nu le fac si cu pret de vanzare deoarece pretul produselor mele difera pe site in functie de cantitate, de ex. daca cumperi acelasi produs in combinatie si cu alt produs atunci este mai ieftin, etc.

Pentru fiecare comanda facuta de client emit factura iar incasarea se face de catre curier iar eu primesc banii in cont.

Am si situatii in care clientul imi cere sa ridice marfa de la sediul magazinului. Am inteles ca pentru asta trebuie sa emit neaparat bon fiscal, deoarece este o tranzactie cash catre client final, asadar trebuie sa cumpar o casa de marcat.

Problema nu este ca trebuie sa cumpar casa de marcat ci faptul ca, contabila mi-a spus ca daca am casa de marcat trebuie sa fac NIR-urile cu pret de vanzare (ceea ce nu se poate la mine) + ca imi trebuie spatiu special amenajat pentru magazin de vanzare cu amanuntul, ori eu am depozit nu magazin.

Care ar fi posibilitatea pentru un depozit (magazin on-line) sa poata sa vanda marfa cu plata cash catre clientii care vor sa ridice comenzile de la sediu?

Multumesc

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25991
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: Procedura operare Saga C

#2 Mesaj de tomac »

În cazul în care e evidență cantitativ-valorică puteți ține evidența stocului în preț de achiziție. Puteți emite liniștit bon fiscal și într-o astfel de situație. Nu e nevoie de NIR în preț de vânzare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns