renuntare adaos

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Mesaj
Autor
moisea
Mesaje: 33
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

renuntare adaos

#1 Mesaj de moisea »

la o firma care are venituri si din vanzare marfa si productie (alimentatie publica-terasa) la care nu s-a setat casa de marcat pe 2 departamente ca sa stiu cand operez Z-ul cat e vanzarea de marfa cat e productia, au mai gresit si nir-urile au uitat sa le faca cu pret de vanzare (adica in mai erau cu pret de vanzare si brusc in iunie si iulie nu) cum pot face acum sa pot inchide lunile din urma in aceste conditii.

Intrucat toate vanzarile din Z nu sunt distincte si am ajuns cum era si firesc dupa asemenea greseli sa am 371 pe minus si 378 debitor.

Am facut adresa scrisa firmei, au adus nir-urile de marfa cu adaos insa cum tot ce e pe z se scade si se descarca din marfa tot contul 371 e pe minus.

Nu am reusit nicidecum de la ei din softul din terasa sa pot avea niste rapoarte dupa care sa ma ghidez si mereu au tot felul de controale, le-a furat ceva etc. si eu stau si astept.

Ma gandeam sa trec si sa refac evidenta si sa introduc tot ce s-au aprovizionat (marfa, consumabilele pt bucatarie si materiile prime) pe conturile lor, fara sa mai pun adaosul comercial, a.i. diferenta dintre vanzarile din Z si ce ramane in stoc sa fie strict adaos (firma nu este platitoare de tva), insa nu stiu cum sa fac asta in saga c, ca setari, avand in vedere ca am operat pana acum cu adaos.

Multumesc

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25996
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: renuntare adaos

#2 Mesaj de tomac »

Dacă are o evidență a stocurilor, la firmă, cantitativ valoric, eu aș contabiliza totul pe mărfuri, fără adaos, și i-aș cere o listă a stocurilor la finele lunii, ira descărcarea de gestiune aș face-o manual prin articole contabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

moisea
Mesaje: 33
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

Re: renuntare adaos

#3 Mesaj de moisea »

Evidenta este global valoric.Numai ca nu stiu cum acum la august ma pot duce in urma in lunile mai, iunie sa setez in saga sa numai faca descarcarea automat.Adica din configurare societati...unde am setat initial

Avatar utilizator
balazse
Mesaje: 24188
Membru din: Vin Iun 20, 2008 12:00 am
Localitate: Satu Mare

Re: renuntare adaos

#4 Mesaj de balazse »

Ai fi trebuit sa inregistrezi pe alt analitic fata de cele setate pana acum ca si gestiune global-valoric.

moisea
Mesaje: 33
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

Re: renuntare adaos

#5 Mesaj de moisea »

multumesc

Scrie răspuns