Autofacturarea operare in 394

Mesaj
Autor
Avatar utilizator
balicae
Mesaje: 118
Membru din: Vin Feb 03, 2006 12:00 am
Localitate: drob tr severin
Contact:

Autofacturarea operare in 394

#1 Mesaj de balicae »

O factura primita de la client ca autofacturare cum se prinde in decl 394 la pct 2.Nu reusesc sa o depun, avand aceasta situatie.

paturcai
Mesaje: 8077
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

Re: Autofacturarea operare in 394

#2 Mesaj de paturcai »

Autofactura pe care clientul v-a trimis-o inseamna CA DVS. CA FURNIZOR nu v-ati indeplinit sarcina de a factura in termenul legal ceea ce i-ati vandut.
Clientul dvs. doar v-a spus ca s-a autofacturat, dvs. va veti inregistra in contabilitate cu o factura emisa de la rand pentru clientul respectiv iar autofactura o veti pune in spatele facturii pe care o emiteti.
Mai clar:
Primiti o autofactura de la un client caruia i-ati livrat ceva.
Mergeti in programul dvs. de facturare si emiteti factura cu numar de la dvs cu data acele autofacturi. Emiteti o factura normala catre clientul dvs. ca si cum dvs. ati fi facut factura la timpul respectiv.

Veti scrie pe autofactura primita s-a emis factura nr....din data de... iar pe factura care o emiteti dvs. veti scrie conform autofactura nr....din data de....

Aveti obligatia sa ii transmiteti clientului dvs. factura emisa de dvs.
SI mai simplu: autofactura este un document prin care emitentul ofera o baza legala pentru bunurile sau serviciile primite intrucat nu se află în posesia facturii emise de furnizor/prestator.

Cam asta-i tot.

Cod fiscal 2016:
ART. 320 - Alte documente
(1) Persoana impozabilă sau persoana juridică neimpozabilă, obligată la plata taxei în condițiile prevăzute la art. 307 alin. (2) - (4) și (6) și ale art. 308 , trebuie să autofactureze operațiunile respective până cel mai târziu în a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naștere faptul generator al taxei, în cazul în care persoana respectivă nu se află în posesia facturii emise de furnizor/prestator.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Avatar utilizator
balicae
Mesaje: 118
Membru din: Vin Feb 03, 2006 12:00 am
Localitate: drob tr severin
Contact:

Re: Autofacturarea operare in 394

#3 Mesaj de balicae »

Multumesc!

Scrie răspuns