ch combustibil
ch combustibil
va rog sa imi spuneti unde fac in saga deductibilitate 50% a ch de combustibil
mersi mult
mersi mult
Re: ch combustibil
introduci factura normal si in partea de jos dupa buton <Detalii> apesi chestia aia albastra >>
si o sa-ti apara o coloana <nedeductibil> unde alegi 50%.
si o sa-ti apara o coloana <nedeductibil> unde alegi 50%.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
mersi mult ..f usor dupa ce stii
revin , am trecut pe nedeductibil insa nu vad sa mi se reflecte in contul 6588.1 - oare am facut ceva gresit ?
sau trebuie sa fac si nota contabila manual ???
sau trebuie sa fac si nota contabila manual ???
- balteanuc692
Ce sa caute in 6588 cheltuiala cu combustibilul?
Cand folositi N50 programul face nota (in cazul combustibilului) 6022=4426. Cand veti inchide trimestrul, la inchidere luna va va avertiza cum ca aveti cheltuieli nedeductibile si va intreaba daca sa le treaca automat pe coloana nedeductibila in registrul de evidenta fiscala.
Cand folositi N50 programul face nota (in cazul combustibilului) 6022=4426. Cand veti inchide trimestrul, la inchidere luna va va avertiza cum ca aveti cheltuieli nedeductibile si va intreaba daca sa le treaca automat pe coloana nedeductibila in registrul de evidenta fiscala.
Răzvan fi bun și du explicația până la capăt pe viitor, că doar știi foarte bine de ce nu trebuie să fie cheltuiala cu combustibilul reflectată prin 6581.
Pentru că evidența contabilă trebuie să reflecte corect, din punct de vedere economic, operațiunile economice ale firmei. Evidența fiscală nu este același lucru cu evidența contabilă și asta trebuie repetat până ce vor înțelege toți că vorbim despre două evidențe total diferite, reglementate diferit.
Pentru că evidența contabilă trebuie să reflecte corect, din punct de vedere economic, operațiunile economice ale firmei. Evidența fiscală nu este același lucru cu evidența contabilă și asta trebuie repetat până ce vor înțelege toți că vorbim despre două evidențe total diferite, reglementate diferit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- balteanuc692
Corect, sa traiti!
Am dat si eu cu presupusul ca n-o inregistra toata cheltuiala cu combustibilul in 6588... ca doar cheltuiala nedeductibila ar fi dorit sa o duca in 6588... Din punct de vedere contabil, cheltuiala cu combustibilul este cea inscrisa pe bonul fiscal/factura plus jumatate din TVA. Din punct de vedere fiscal, deductibila este doar jumatate din cheltuiala cu combustibilul.
Exemplu:
Factura/bon fiscal motorina total 124 lei
6022=401 100 lei
4426=401 24 lei
TVA 50% nedeductibila:
6022=4426 12 lei
Acum, in 6022 avem 112 lei
Cheltuiala cu motorina este 50% nedeductibila:
112/2= 56 lei
In SAGA, in registrul de evidenta fiscala, pe coloana nedeductibila, in dreptul contului 6022 trebuie sa apara 56 lei iar in cea deductibila tot 56 de lei.
Folosind acel N50 la inregistrarea facturii/bonului fiscal de motorina, SAGA calculeaza si repartizeaza acea parte nedeductibila din cheltuiala in registrul de evidenta fiscala.
Am dat si eu cu presupusul ca n-o inregistra toata cheltuiala cu combustibilul in 6588... ca doar cheltuiala nedeductibila ar fi dorit sa o duca in 6588... Din punct de vedere contabil, cheltuiala cu combustibilul este cea inscrisa pe bonul fiscal/factura plus jumatate din TVA. Din punct de vedere fiscal, deductibila este doar jumatate din cheltuiala cu combustibilul.
Exemplu:
Factura/bon fiscal motorina total 124 lei
6022=401 100 lei
4426=401 24 lei
TVA 50% nedeductibila:
6022=4426 12 lei
Acum, in 6022 avem 112 lei
Cheltuiala cu motorina este 50% nedeductibila:
112/2= 56 lei
In SAGA, in registrul de evidenta fiscala, pe coloana nedeductibila, in dreptul contului 6022 trebuie sa apara 56 lei iar in cea deductibila tot 56 de lei.
Folosind acel N50 la inregistrarea facturii/bonului fiscal de motorina, SAGA calculeaza si repartizeaza acea parte nedeductibila din cheltuiala in registrul de evidenta fiscala.
-
Multumim BalteanuC pentru aceasta explicatie atat de didactica si profesionista.
Multumim TomaC pentru TOT.
Multumim TomaC pentru TOT.
-
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare:
-am contract de comodat pe societate pentru masina, nu sunt platitoare de tva, suntem microintreprindere, impozit pe venit 1%.
Decontez 50% din cheltuielile aferente cu combustibilul, revizie, casco. Am inregistrat un bon fiscal la intrari valoarea intreaga, si am bifat N50 (nedeductibil 50%). In balanta totul apare pe cheluiala 6022. Nu reiese de nicaieri cat este nedeductibil. E ok asa?
As avea si eu o intrebare:
-am contract de comodat pe societate pentru masina, nu sunt platitoare de tva, suntem microintreprindere, impozit pe venit 1%.
Decontez 50% din cheltuielile aferente cu combustibilul, revizie, casco. Am inregistrat un bon fiscal la intrari valoarea intreaga, si am bifat N50 (nedeductibil 50%). In balanta totul apare pe cheluiala 6022. Nu reiese de nicaieri cat este nedeductibil. E ok asa?
-
pt. mosoium457: da, e ok. Vezi mai sus ce povestea Tomac legat de evidenta contabila si evidenta fiscala si toate detaliile explicate frumos de balteanuc