Interogare baza de date in versiunea client-server
Interogare baza de date in versiunea client-server
Am si eu o intrebare: Cum se poate interoga baza de date din exteriorul Saga? Intreb asta deoarece optiunea Selectii nu mai este functionala si sunt anumite situatii de care am nevoie si nu sunt disponibile in Saga.
Re: Interogare baza de date in versiunea client-server
Nu se mai poate direct din program.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Dar din afara cum se poate face?
La ce va referiti din exterior ? Cu alt program sau sa accesati doar bazele de date ale Saga?dragnear scrie: Cum se poate interoga baza de date din exteriorul Saga?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
doar accesarea tabelelor bazei de date din saga.
pai si pana acum cum ati facut? Nu are treaba programul Saga cu ce consultare a bazelor de date doriti sa o faceti din "afara".
O faceti ca si pana acum direct pe server. nu merge ?
O faceti ca si pana acum direct pe server. nu merge ?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Pentru HerganieC
Pana acum era la "administrare" dou optiuni:
- selectii din baza de date;
- selectii extinse.
Aceste doua optiuni s-au scos o data cu vers.445.
Pana acum era la "administrare" dou optiuni:
- selectii din baza de date;
- selectii extinse.
Aceste doua optiuni s-au scos o data cu vers.445.
Accesarea "din afară" a datelor e o mare problemă. Nu de alta dar există riscul alterării directe a lor și nu este recomandat defel. Rezultatele pot fi imprevizibile și, din păcate, unii nici nu recunosc faptul că le-au modificat din afară și pun pe seama programului eventuale anomalii ce apar.
Si atunci cum ramane cu posibilitatea de a exporta acele date, dupa excluderea celor doua optiuni?
Sunt puține cazuri în care din program nu poți exporta ceea ce dorești.
asa-i.
nu stiu pana acum sa foloseasca cineva acele "selectii".. cine le foloseau ar trebui sa scrie pt ce aveau nevoie si cam cati sunt..
nu stiu pana acum sa foloseasca cineva acele "selectii".. cine le foloseau ar trebui sa scrie pt ce aveau nevoie si cam cati sunt..
De asta am ridicat problema. De exemplu am nevoie de o situatie generala a avizelor emise si nefacturate si mai sunt si alte rapoarte de care am nevoie si nu ma poate ajuta Saga. In Saga nu gasesc asa ceva.
Eu foloseam pt situatie avansuri facturate....
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
Multumesc, dar e vorba de Saga varianta pentru stocuri.
-
Eu foloseam acele selectii din baza de date.herganiec scrie:asa-i.
Am o firma care foloseste si marfuri si materii prime si vreau un centralizator separat pentru intrarile de materii prime si faceam o selectie din 2 tabele intrari si intr_det dupa cont 301 acum nu stiu cum sa mai scot separat asta.
Si la fel scoteam un centralizator al facturilor care nu erau achizitii de marfuri (cele de cheltuieli diverse) tot prin selectii din baza de date.
SELECT INTRARI.NR_NIR, INTRARI.DENUMIRE, INTRARI.DATA, INTRARI.BAZA_TVA, INTRARI.TVA, INTRARI.TOTAL, intr_det.cont;
FROM INTRARI, INTR_DET;
WHERE INTRARI.ID_INTRARE=INTR_DET.ID_INTRARE AND INTRARI.DATA>={01/10/2014} AND INTRARI.DATA<{01/11/2014} AND INTR_DET.CONT="301";
ORDER BY INTRARI.DATA;
INTO DBF C:\TEMP\LAST_SEL.DBF