E-FACTURA
Re: E-FACTURA
buna ziua tuturor
Am primit acest raspuns de la Anaf pentru o e-factura transmisa , de fapt si programul Saga imi da acelasi raspuns
nu stiu unde gresesc , sunt sigura ca ceva nu fac bine
ati putea sa ma indrumati , va rog?
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="true"?>
-<header Cif_emitent="15176618" Index_incarcare="4000580713" xmlns="mfp:anaf:dgti:efactura:mesajEroriFactuta:v1">
<Error errorMessage="E: AccountingCustomerParty (1) sectiune Party (1) sectiune PartyTaxScheme (1) sectiune TaxScheme (1) sectiune ID (1)eroare regula: R_BR-CO-09: BR-CO-09 Identificatorul de TVA al Vânzătorului/Cumparatorului (BT-31/BT_48) trebuie să aibă un prefix în conformitate cu codul ISO 3166-1 alpha-2 care permite identificarea ţării care l-a atribuit. Totuşi, Grecia poate utiliza prefixul ”EL”."/>
</header>
Am primit acest raspuns de la Anaf pentru o e-factura transmisa , de fapt si programul Saga imi da acelasi raspuns
nu stiu unde gresesc , sunt sigura ca ceva nu fac bine
ati putea sa ma indrumati , va rog?
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="true"?>
-<header Cif_emitent="15176618" Index_incarcare="4000580713" xmlns="mfp:anaf:dgti:efactura:mesajEroriFactuta:v1">
<Error errorMessage="E: AccountingCustomerParty (1) sectiune Party (1) sectiune PartyTaxScheme (1) sectiune TaxScheme (1) sectiune ID (1)eroare regula: R_BR-CO-09: BR-CO-09 Identificatorul de TVA al Vânzătorului/Cumparatorului (BT-31/BT_48) trebuie să aibă un prefix în conformitate cu codul ISO 3166-1 alpha-2 care permite identificarea ţării care l-a atribuit. Totuşi, Grecia poate utiliza prefixul ”EL”."/>
</header>
-
Buna ziua, o firma care presteaza servicii de legatorie si arhivare documente catre Primarii, Serviciul de cadastru -lucreaza numai cu statul ,trebuie sa emita factura prin SPV?
-
stoicad383: Da, emite E-Factura si transmite prin SPV - Cod CPV 79995100-6 - Servicii de arhivare.
Pentru TimocE535
Verifica sa ai ultima actualizare a programului (cea din 05.07.2022).
Sa te asiguri ca la "tara" ai ales "RO".
Verifica sa ai ultima actualizare a programului (cea din 05.07.2022).
Sa te asiguri ca la "tara" ai ales "RO".
-
Va multumesc mult. Si mai indraznesc cu o alta intrebare. Un PFA care are cod CAEN 8622 Activitati de asistenta medicala specializata , daca emite fact catre BNR ,le va emite tot electronic prin SPV? Nu gasesc in lista codul pentru serviciile prestate. Va multumesc mult.
-
stoicad383: Da, Coduri CPV: 85141220-7; 85144100-1, dupa caz.
Buna ziua,
Pentru vanzarile ocazionale B2G (achizitii directe, fara seap si fara contract) trebuie generat e-factura? Articolele vandute nu sunt cu risc fiscal.
Multumesc
Pentru vanzarile ocazionale B2G (achizitii directe, fara seap si fara contract) trebuie generat e-factura? Articolele vandute nu sunt cu risc fiscal.
Multumesc
Si ai actualizat programul inainte de a posta? Tara se verifica la "fisiere" -> "clienti" (daca tot esti in acel meniu ruleaza verificarea pentru toti clientii, astfel se actualizeaza detaliile despre tara, judet si localitate, daca exista CIF).
-
Buna ziua! Intreb si eu: un "cabinet individual de psihologie" ( partida simpla) care emite facturi catre Casa de sanatate pt decontarea serviciilor la fel, are obligatia inrolarii si transmiterii facturilor in E-factura?
Multumesc!
Multumesc!
-
Buna ziua,
cum imi creez PDF-ul semnat dupa ce imi apare ok la transmiterea facturii ? Nu reusesc sa o deschid in pdf.
cum fac sa-mi apara factura semnata in saga?
Unde mi se salveaza facturile semnate si daca acestea trebuie sa le salvez undeva sau se salveaza ele automat?
cum imi creez PDF-ul semnat dupa ce imi apare ok la transmiterea facturii ? Nu reusesc sa o deschid in pdf.
cum fac sa-mi apara factura semnata in saga?
Unde mi se salveaza facturile semnate si daca acestea trebuie sa le salvez undeva sau se salveaza ele automat?
-
-
Sper sa nu deranjez si sa nu supar pe nimeni! Inca o intrebare: activitate de prestari servicii, transport cu getaxul ( diverse: marfuri, materiale de constr....etc.) catre persoane juridice. Serviciile se factureaza. Si aceste facturi sunt supuse obligativitatii transmiterii in E-factura?
Multumesc!
Multumesc!