Forum SAGA
https://forum.sagasoft.ro/

Casa familiala pe firma
https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=1&t=40494
Pagina 1 din 1

Autor:  popc577 [ Mar Noi 14, 2017 7:45 pm ]
Subiectul mesajului:  Casa familiala pe firma

Se doreste achizitionarea unei case familiale pe firma. Firma este microintreprindere, platitoare de TVA. Achizitia se face de la persoana fizica, fara TVA. Ulterior, probabil, se doreste demolarea casei si constructia unei case noi, in care practic va locui asociatul firmei.... sau se va face renovarea completa a casei.
Ce regim/conditii trebuie sa indeplineasca casa respectiva, astfel incat cheltuielile, TVA-ul aferent constructiei/renovarii casei sa fie deductibile? Are rost ca aceasta casa sa fie achizitionata pe firma?
M-am gandit, nu stiu daca se poate, ca intabularea sau daca se va face proiect pentru constructie noua sa fie ca sediu firma sau punct de lucru.....
Sau sa aiba regim de locuinta de servici ....si sa se factureze in fiecare luna chirie cu TVA catre asociat? Casa respectiva, domiciliul asociatului si sediul firmei sunt in aceeasi localitate. Actualul sediu al firmei este o hala de productie, unde are loc efectiv activitatea economica si unde sunt si birourile administrative.

Autor:  tomac [ Mar Noi 14, 2017 9:01 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Casa familiala pe firma

Nu vă complicați cu așa ceva.

Autor:  badoid134 [ Mie Noi 15, 2017 6:50 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Casa familiala pe firma

merge sediu secundar.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/