Forum SAGA
https://forum.sagasoft.ro/

Achizitie Amazon.com
https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=1&t=42138
Pagina 1 din 1

Autor:  lilead954 [ Lun Apr 16, 2018 4:19 pm ]
Subiectul mesajului:  Achizitie Amazon.com

Se face o comanda pe Amazon.com pentru un produs care costa de ex: 300 lei(pentru care furnizorul SUA ofera invoice), amazon calculeaza taxa de transport + 100 lei si import duties(TVA) + 100lei, total 500lei.
Produsul se livreaza din SUA in Romania prin curier(SUA-UPS, RO-GLS), Amazon-ul face toate formalitatile de import si achita TVA-ul aferent, banuiesc ca prin intermediul curierilor.
Se solicita la Amazon emitere factura si se primeste raspunsul cum ca ei nu emit invoice si ca se poate vedea in cont "invoice"-ul. Impropriu spus invoice dat fiindca de fapt este denumit order summary(si mentioneaza undeva la final ca nu reprezinta VAT invoice), nu contine decat adresa de livrare, produsul si tarifele defalcate(produs, transport si import fees/TVA).
Intrebarea mea este cum introduc in SAGA toata valoarea din order summary cu toata valoarea achitata tinand cont ca nu am invoice decat pentru 300lei?

Autor:  balazse [ Lun Apr 16, 2018 4:27 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Achizitie Amazon.com

In mod normal langa documentele vamale trebuie sa gasesti si invoice-ul, nu le-ai primit de la curier?

Autor:  lilead954 [ Lun Apr 16, 2018 4:49 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Achizitie Amazon.com

De la curier nu s-a primit decat coletul.
Banuiesc ca toate formalitatile au fost facute de UPS din SUA, curierul local este doar un subcontractor care face livrarea locala.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/