Pagina 1 din 1

restaurare baza date din alta locatie

Scris: Lun Apr 23, 2018 10:59 pm
de tufanoiua
Buna,
Incerc sa fac restaurare baza data din alta locatie, imi spune ca sursa nu este valida. Va rog frumos sa ma ajutati, am 2 licente pe 2 calculatoare si incerc sa import ce s-a lucrat pe primul laptop, dar nu reusesc.
Va multumesc.

Re: restaurare baza date din alta locatie

Scris: Mar Apr 24, 2018 12:24 am
de floreai907
folosesti un stik vezi cum ti-l noteaza calculatorul de unde vrei sa preiei datele pentru transfer cu F sau H.Pe calculatorul de pe care vrei sa iei datele intri la Administrare_Intretinere BD,bifezi Cu salvarea datelor si in alta locatie,se deschide un chenar si atunci cauti stickul F:\ sau H:\treci denumire firma si apoi apesi start si astepti pana se transfera datele.
Pe celalalt calculator iti creezi firma prin adaugare treci denumirea ei apo CUI si J de la camera de comert si dai salvare.Apoi sus un dreapta apesi pe
preluare date contabile si alegi luna si anul cu care ai inceput evidentele in primul calculator de pe care ai luat datele si dai de jos stanga validare,tot jos dar in dreapta apesi iesire.Introduci stickul si din nou intri la Administrare,Itretinere BD,Restaurare,alegi Restaurare din alta locatie si selectezi de pe stick mapa de pe stic si se deschide un zip pe care dai clic si dai selectectare si vei primi mesaj dai ok apoi alt mesaj si iar dai ok.astai tot.

Re: restaurare baza date din alta locatie

Scris: Mar Apr 24, 2018 7:33 am
de tufanoiua
Buna,
Problema este ca de jumatate de an fac acest lucru dau restaurare la baza de date din alta locatie si a mers foarte bine, dar cu noua versiune 500 nu mai mi lasa, am baza de date intr-un fisier si ii dau de acolo dar imi spuca bd nu este valida.
Va multumesc.

Re: restaurare baza date din alta locatie

Scris: Mar Apr 24, 2018 8:11 am
de nitum187
Ce sistem de operare ai?

Re: restaurare baza date din alta locatie

Scris: Mar Apr 24, 2018 9:18 am
de radug123
Baza de date respectiva este o arhiva zip. Puteti sa o deschideti ? Daca da, atunci arhiva respectiva este ok si puteti proceda in felul urmator:
- in instanta de Saga in care doriti sa faceti restaurarea creati o firma si validati preluarea datelor contabile, asa cum sunt, cu 0;
- la crearea firmei, in ecranul Administrare / Configurare societati, va notati numele directorului in care sunt datele firmei (coloana din stanga numelui, de forma 00xx);
- daca doriti sa faceti restaurarea datelor pe o firma existenta, din ecranul Administrare / Configurare societati, va notati numele directorului in care sunt datele firmei (coloana din stanga numelui, de forma 00xx);
- inchideti Saga;
- de pe desktop cu click dreapta pe scurtatura Saga C.3.0, Properties, veti vedea locatia programului Saga pe care-l folositi si apasand pe butonul cu Find Target sau Open file location veti deschide folderul Saga;
- localizati folderul firmei respective (acel 00xx pe care l-ati notat anterior), intrati in el si stergeti continutul acestuia;
- dezarhivati arhiva zip pe care ati dorit sa o restaurati in folderul 00xx;
- porniti Saga, intrati pe firma respectiva si daca versiunea arhivei este mai veche decat Saga curenta, programul va face actualizarea bazei de date la versiunea curenta si veti avea datele restaurate si functionale.

Fiind vorba de operatiune de stergere de fisiere din program, atentie la ce stergeti, pentru a nu afecta datele altor firme (fiecare firma are datele in propriul folder, de forma 00xx (pe care-l vedeti in Administrare / Configurare societati asociat cu numele firmei).

Sper ca am fost suficient de explicit. Spor la treaba ...

Re: restaurare baza date din alta locatie

Scris: Mar Mar 24, 2020 9:02 pm
de ardeleand3
Buna seara,incerc sa restaurez de pe stik datele ptr o societate din alta locatie.Cind dau restaurare din alta locatie imi apare mesajul,aceasta operatiune nu este accesibila in versiunea gratuita,am licenta pe ambele calculatoare.MA POATE AJUTA CINEVA.MULTUMESC

Re: restaurare baza date din alta locatie

Scris: Mar Mar 24, 2020 9:36 pm
de ovidiuo
@ardeleand3: Mergeti in folderul C:\SAGA C.3.0 (sau unde aveti instalat SAGA) si stergeti fisierul "Free.txt" - apoi ar trebui sa va functioneze restaurarea.