Pagina 1 din 1

REVISAL TIMP REDUS

Scris: Dum Noi 15, 2020 10:30 pm
de munteanud924
Am perioada de 16/11/2020-09/12/2020 de reducere a timpului de munca pentru 8 salariati, in conditiile modificarii OU 132/2020, Hot 719/2020.
Operez in registrul salariatilor atat reducerea cu timp partial, dau norma lunara de 80 de ore (16/11/2020- 30/11/2020).
In registru modific data consemnarii 15/11/2020, scriu timp partial si norma lunara dar la timp nu ma lasa sa modific, ma duc in ecranul de istoric salariat si trec acolo cu timp partial, cu durata timp munca 80 de ore, dau copiere fisier, si zici ca sunt intr-o bucla a timpului, toate datele se modifica asa cum erau inainte de modificare :?
Am reluat operatiunea de 8 ori....
Plus ca acel camp de alte detalii sau data de la care produce efecte... nu stiu care sa fie... ca una este data consemnarii, adica azi, si alta e data de la care produce efecte... adica maine.
De ce nu raman datele introduse? De ce se suprascriu cu cele existente anterior?
Sau e necesar sa ma bazez pe fiesierul lor si sa import acolo? Desi acolo nu imi apare istoricul... alta nebunie...
Am ametit!

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Lun Noi 16, 2020 2:47 pm
de tomac
Norma pe zi se reduce.

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Lun Noi 16, 2020 8:07 pm
de munteanud924
Si cum operez in Revisal faptul ca 2 sapatamani au lucrat si doua saptamani nu vor lucra?

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Mar Noi 17, 2020 12:09 pm
de septimiuv
Întreabă la ITM.

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Mar Noi 17, 2020 1:21 pm
de tatum
La intrebarea dumneavoastra, pe care eu am transmis-o catre ITM , raspunsul lor a fost :
" In vederea edificarii asupra aspectelor semnalate, va indumam sa consultati site-ul Inspectiei Muncii www.inspectimuncii.ro sectiunea <Ghiduri> ...."

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Mar Noi 17, 2020 1:49 pm
de balazse
Si l-ai gasit?
Scuze, dar daca stiu raspunsul, de ce nu a oferit un copy/paste?

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Mar Noi 17, 2020 1:50 pm
de tomac

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Mar Noi 17, 2020 2:42 pm
de tatum
Da, acela este.
L-am cautat si eu . Era tot ce mi-au raspuns.
Si n-am reusit sa-l atasez.

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Vin Noi 20, 2020 8:06 pm
de munteanud924
septimiuv scrie:
Mar Noi 17, 2020 12:09 pm
Întreabă la ITM.
Multumesc. Eu intreb cum sa operez in revisalul din SAGA, dar se pare ca nu s-a inteles speta!
Operez ceva si nu imi pastreaza in programul SAGA modificarile. Plus ca nu pot introduce norma lunara de 80 de ore, si imi repune norma de timp ore/zi!

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Vin Noi 20, 2020 8:34 pm
de munteanud924
tomac scrie:
Lun Noi 16, 2020 2:47 pm
Norma pe zi se reduce.
Ghidul de la ITM imi era cunoscut cand v-am solicitat sprijinul. Cu el in fata am incercat sa operez in SAGA si mi s-a intamplat ce v-am descris, nu mai reiau.

Prevederi OUG 132/2020 pe care trebuie sa le am in vedere:

- în cazul reducerii temporare a activităţii determinate de instituirea stării de urgenţă/alertă/asediu, în condiţiile legii, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaţilor cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea şi consultarea sindicatului, a reprezentanţilor salariaţilor sau a salariaţilor, după caz, anterior comunicării deciziei salariatului.

- Reducerea timpului de muncă se stabileşte prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puţin 5 zile lucrătoare consecutive, angajatorul având obligaţia de stabilire a programului de muncă pentru întreaga lună. Reducerea timpului de muncă se aplică şi în cazul programului de muncă în ture, precum şi în cazul programului de muncă inegal

Angajatorul a ales sa lucreze 2 saprtamani si 2 saptamani sa stea acasa.
In Revisal din SAGA trebuie sa operez:
1. salariul 1/2
2. timp ore / luna 80 de ore- iar SAGA imi returneaza mesajut cu "the control is read- only..." cand vreau sa trec la ore / luna 80
3.ghidul ITM mentioneaza sa operez la campul "alte detalii" - REDUCERE TIMP MUNCA OUG 132/2020- unde sa operez?! oriunde operez in Revisal SAGA- istoric SALARIAT saga NU IMI PREIA, CAND FAC SALVARE FISIER SA IL EXPORT PENTRU TRANSFORMARE IN RVS TOATE INFORMATIILE CU TIMP PARTIAL SI NORMA REVIN
4. La punctul 4 din ghid sesolicita completarea cu "data la care produce efecte" care nu e aceeasi cu data consemnarii, iar ar trebui sa ramana in Revisalul din SAGA intr-un istoric al salariatului

Solicit sprijin TEHNIC, din acest motiv am postat la probleme tehnice si nu la diverse. Doresc sa mi se explice daca am posibilitatea operarii in SAGA, in conditiile ghidului ITM si a legislatiei, si unde anume.
Multumesc anticipat si astept un sprijin real pentru operare in program! Nu ma trimiteti la ITM sa intreb cum se opereaza in SAGA... e prea de tot!

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Sâm Noi 21, 2020 10:12 am
de balazse
Pentru MunteanuD924
Descrierea de pe blog, nu te ajuta?
https://www.sagasoftware.ro/?p=2655

Raspunsul la "Si cum operez in Revisal faptul ca 2 sapatamani au lucrat si doua saptamani nu vor lucra?" a fost "Întreabă la ITM.".
Intrebarea nu are legatura cu inregistrarea in programul Saga, deoarece nici in programul oficial nu ai cum sa inregistezi asa ceva.

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Dum Noi 22, 2020 6:01 pm
de munteanud924
balazse scrie:
Sâm Noi 21, 2020 10:12 am
Pentru MunteanuD924
Descrierea de pe blog, nu te ajuta?
https://www.sagasoftware.ro/?p=2655

Raspunsul la "Si cum operez in Revisal faptul ca 2 sapatamani au lucrat si doua saptamani nu vor lucra?" a fost "Întreabă la ITM.".
Intrebarea nu are legatura cu inregistrarea in programul Saga, deoarece nici in programul oficial nu ai cum sa inregistezi asa ceva.
In programul original operarea de ore/ luna este posibila

Re: REVISAL TIMP REDUS

Scris: Lun Noi 23, 2020 12:41 pm
de balazse
Campul "durata timp munca" din ReviSal este legat de "ore pe luna" de la "salariati", de aceea este read-only.
Dupa ce ai trimis regstrul din ReviSal, poti revenii la "salariati" si sa modifici, daca este cazul.

Totusi consider ca reducerea s-ar face de la 8 ore/zi la 4 ore/zi si nu la ore pe luna (dar asta este parerea mea).

PS: Data viitoare cand vreti sa raspundeti, folositi partea de "raspuns rapid" sau apasa butonul "scrie raspuns", si nu butonul "raspuns cu citat". :wink: