Forum SAGA

Aici ne tutuim, vorbim, ne imprietenim
Acum este Mar Noi 13, 2018 10:06 pm

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Mar Mai 26, 2015 8:13 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970
Mesaje: 8005
Buna,
Am un caz si as vrea sa stiu daca o institutie publica poate plati un furnizor (de alimente) din contul de trezorerie in cont la BCR?
Sau e obligatoriu si SC sa isi deschida neaparat cont in trezorerie pt a putea fi platit?
Vreo lege ceva daca stiti sa pot citi mai mult, multumesc.

_________________
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Mai 26, 2015 11:16 am 
Neconectat

Membru din: 07 Feb 2007
Mesaje: 48
in banci se poate pt PFA II, ONG
pt. agenti economici, doar in contul din trez.

oug 146/2002 republicata

Art. 6. - (1) Instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare, au obligaţia să vireze sumele reprezentând contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate în conturile operatorilor economici beneficiari, deschise la unităţile trezoreriei statului în a căror rază aceştia sunt înregistraţi fiscal.

Punere în aplicare prin Normă metodologică Norma metodologică de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urge... din 19/09/2003 :
Norme metodologice:
6.1.1. Prin operator economic, în înţelesul art. 6 din ordonanţa de urgenţă, se înţelege: regii autonome, societăţi sau companii naţionale şi societăţi comerciale persoane juridice înregistrate fiscal în România, inclusiv filiale, sucursale sau celelalte sedii secundare ale acestora.
6.1.2. În scopul încasării contravalorii bunurilor livrate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate pentru instituţii publice, pe seama agenţilor economici prevăzuţi la pct. 6.1.1, se deschide la unităţile trezoreriei statului în a căror rază sunt înregistraţi fiscal contul 50.69 "Disponibil al agenţilor economici".
6.1.3. Începând cu data de 1 ianuarie 2004, în conturile de disponibilităţi deschise la unităţile trezoreriei statului pe numele altor titulari decât cei prevăzuţi la pct. 6.1.1 nu mai pot fi încasate sume.
După această dată, din conturile respective titularii conturilor pot efectua plăţi numai pentru transferarea disponibilităţilor în conturile proprii deschise la bănci.
6.1.4. Până la data de 1 ianuarie 2004, societăţile civile, fundaţiile, medicii de familie, organizaţiile neguvernamentale şi alte persoane fizice sau juridice care nu se încadrează în prevederile pct. 6.1.1 şi ale căror conturi de disponibilităţi se închid conform prevederilor pct. 6.1.3 au obligaţia de a comunica instituţiilor publice de la care au de încasat sume reprezentând contravaloarea bunurilor livrate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate simbolul contului deschis la bancă.
6.1.5. Începând cu data de 1 ianuarie 2004, instituţiile publice vor achita contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate în conturi de disponibilităţi deschise la unităţile trezoreriei statului numai pe numele agenţilor economici prevăzuţi la pct. 6.1.1.
6.1.6. În scopul respectării principiilor nediscriminării şi tratamentului egal, prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. a) şi b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări prin Legea nr. 337/2006, instituţiile publice nu pot impune condiţia de a avea conturi deschise la Trezoreria Statului operatorilor economici interesaţi să participe la procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.
Contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate instituţiilor publice de către operatorii economici organizaţi ca societăţi civile, fundaţii, organizaţii neguvernamentale, societăţi cooperative sau alte forme de asociere ale acestora, alte persoane fizice sau juridice care nu se încadrează în prevederile pct. 6.1.1 se achită în conturi de disponibilităţi ale acestora, deschise la instituţii de credit.
6.1.7. Agenţii economici au obligaţia de a verifica sumele înregistrate în extrasele de cont eliberate zilnic de unităţile Trezoreriei Statului şi de a restitui de îndată plătitorilor eventualele sume care nu le sunt cuvenite sau de a sesiza unităţile Trezoreriei Statului în legătură cu eventualele erori produse din vina acestora, pentru efectuarea regularizărilor necesare.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Mai 26, 2015 3:09 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970
Mesaje: 8005
ms frumos.

_________________
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
POWERED_BY
Translation/Traducere: phpBB România