Pagina 1 din 1

Dublare clienti in Saga dupa preluare din FGO

Scris: Dum Oct 04, 2020 10:02 am
de predam840
De ceva timp, ( anul acesta) am observat ca mi se dubleaza unii clienti in saga adica acelasi client primeste un alt cod uneori si de cate 3 ori...Nu stiu daca din acelasi motiv m-am trezit in Saga cu facturi pe un client in timp ce in FGO acele facturi erau pe alt client. Cum e posibil asa ceva? Unde gresim? Mentionez ca nu se introduc clienti in Saga ci doar in FGO. Multumesc.

Re: Dublare clienti in Saga dupa preluare din FGO

Scris: Dum Oct 04, 2020 10:34 am
de balazse
Cel mai bine ar trebui sa trimiti e-mail echipei Saga sau FGO, unde descrii exact ce s-a intamplat si vezi ce raspunzi primesti.
In mod normal, doar daca se verifica baza de date se poae da un raspuns.
Sa ne zici si noua cum s-a rezolvat.

Re: Dublare clienti in Saga dupa preluare din FGO

Scris: Dum Oct 04, 2020 10:36 am
de predam840
Multumesc, Asa voi face.

Re: Dublare clienti in Saga dupa preluare din FGO

Scris: Joi Oct 15, 2020 9:55 am
de predam840
Revin la subiectul deschis anterior. am luat legatura si cu cei de la Saga Si Fgo iar concluzia a fost ca pt clientii PF care nu au CNP-ul completat acel camp trebuie sa ramana gol, fara nici o liniuta ( la noi unii aveau o liniuta acolo). Inca nu stiu exact daca problema s-a rezolvat pt ca inca nu am facut de atunci vreun import mare din Fgo in Saga.
Nu stiu inca de ce au existat cazuri de facturi emise in Fgo pe unii clienti sa se importe in Saga pe alti clienti? Inca nu m-a lamurit nimeni de ce s-a intamplat asta... probabil tot din cauza amestecului de coduri de clienti...
Ce am mai constatat si nu mi se pare deloc Ok este ca in Fgo in momentul in care vrei sa emiti o factura/proforma noua, nu iti vizualizezi doar clientii din nomenclatorul tau ( pe care i-ai creat) sa vezi ce ai si ce nu,...ci vezi tot soiul de clienti a caror denumire are ceva in comun cu denumirea tastata de tine ceea ce te poate foarte usor incurca. Nu inteleg de ce se intampla asta si cui ajuta? Ar trebui sa vezi DOAR clientii pe care i-ai creat ca sa poti adauga un client nou daca nu il ai. Fiind vorba de persoane fizice, asemanarea numelor si reticenta oamenilor de a comunica CNP-ul poate fi usor de confundat. De asemenea Clientii adaugati in FGo nu au niciun cod ca sa ii poti cumva ordona/verifica ...daca tot exista legatura cu Saga
La fel, nu inteleg ce s-a putut intampla intre cele doua softuri Saga si FGo anul acesta pentru ca acest amestec in legatura cu anumiti clienti ( nu stiu de ce) nu s-a produs dintotdeauna... ceva s-a intamplat de anul acesta....Cumva ar trebui la importarea datelor sa te atentioneze ca mai exista un client cu aceeasi denumire. In fine, daca voi mai constata si alte anomalii va tin la curent. Poate totusi o actualizare viitore a Saga / Fgo va tine cont de astfel de probleme. Multumesc pentru rabdare.

Re: Dublare clienti in Saga dupa preluare din FGO

Scris: Joi Oct 15, 2020 8:23 pm
de balazse
Referitor la vizualizarea a altor clienti, decate cele salvate in FGO, poate ar trebui sa discuti cu cei de la FGO ca sa iti ofere posibilitatea de a alege locul de unde doresti sa preiei datele.
In ceea ce priveste importul datelor din xml, la un moment dat am incercat sa ajut pe cineva cu importul datelor din xml, dar din pacate daca in fisier am trei clienti persoane fizice cu aceesi denumire, dar adresa diferita, importul se va faca pe primul si nu exista posibilitatea de a delimita aceste persoane intre ele, dupa judet sau alt criteriu.

Re: Dublare clienti in Saga dupa preluare din FGO

Scris: Vin Oct 16, 2020 10:31 am
de predam840
Am vorbit cu cei de la Fgo referitor la vizualizarea altor clienti in momentul emiterii facturii si explicatia celui cu care am vorbit a fost ca e foarte ok asa ca sa alegi fara sa mai scrii toate denumirile, ca sunt toate firmele din tara si ca e suficient ca pe primele locuri sunt doar clientii proprii. Aceasta explicatie nu ma multumeste deloc pt ca mi se pare foarte lipsita de logica...Mi s-a mai spus ca gandesc asa caci sunt obisnuita cu Saga, insa toate softurile de contabilitate isi folosesc propriile nomenclatoare de clienti in momentul in care se emite o factura nu orice exista in tara.... Poate daca Saga s-ar implica putin in rezolvarea unor anomalii pentru ca sunt convinsa ca si altii se confrunta cu asta, acestea se vor rezolva. Daca tot exista acest parteneriat intre Saga si Fgo ar trebui sa functioneze pefect. Ma gandesc ca multi din cei care au ales sa foloseasca Fgo au facut-o tocmai pt ca lucrau cu Saga si Saga a facut acest parteneriat cu Fgo pentru a-i ajuta. Plimbarea asta de la "Ana la Caiafa" nu prea ajuta. Si totusi... pana anul acesta nu au fost anomalii. Ceva s-a modificat in modul de preluare date si poate ca ar trebui cumva revizuit sau facute ceva modificari / completari / recomandari in folosirea Fgo pentru a nu mai exista erori. multumesc oricum pentru implicarea Dvs

Re: Dublare clienti in Saga dupa preluare din FGO

Scris: Vin Oct 16, 2020 6:01 pm
de balazse
Iesi cu un e-mail catre FGO cu o intrebarea daca nu ar putea modifica aplicatia lor in asa fel incat sa apara cumva faptul ca acel partener este sau nu introdus in program, de exemplu cele din Saga sa fie cu font albastru (cum se face diferentiere si in Saga la D.394 intre clienti si furnizori) sau culoarea randului sa fie alta decat celelalte (cum este in Saga la D.394 intre cei care sunt preluate si nu in declaratie).