control anaf

Mesaj
Autor
ivanovc
Mesaje: 94
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

control anaf

#1 Mesaj de ivanovc » Joi Sep 03, 2020 7:41 pm

Buna seara; control de la prietenii nostri la o I.I. CAEN cultura cerealelor, impozit norma venit, platitoare tva, am cerut rambursare tva in fiecare an (infiintata in 2016);domnii imi cer: deciziile de inventariere si inventarele pt.fiecare an; eu stiam ca inventarele se cer in timp de 6 luni de la inventar, s-a schimbat cumva? mai cer valoarea productiei neterminate la fiecare sf.de an; aici sunt chiar in ceata! la i.i. nu lucrez cu conturi,conteaza incasarile si platile si nici astea cand esti cu norma venit; avem procese verbale de lucrari agricole pe culturi unde repertizam motorina,ingrasaminte,etc; am fisa pe cultura intrari si iesiri, nu am stoc; va rog un sfat sau ce argumente sa aduc in fata dumnealor; nu va spun ce intimidari asupra administratorei...60 ha de teren! multumesc

mantogp710
Mesaje: 241
Membru din: Mie Mar 29, 2017 11:57 am

Re: control anaf

#2 Mesaj de mantogp710 » Joi Sep 03, 2020 8:57 pm

art. 69 (8) din codul fiscal zice cam asa... : Contribuabilii care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligația să completeze numai partea referitoare la venituri din Registrul de evidență fiscală și nu au obligații privind evidența contabilă.

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 21914
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: control anaf

#3 Mesaj de tomac » Vin Sep 04, 2020 3:20 pm

Le cer degeaba. Cum spune și dl. Mantog, nu are obligații contabile. În plus, nici amendă pe legea contabilității nu poate primi pentru că legea contabilității se aplică doar celor ce sunt impuși în sistem real. Conform art. 1 alin.5 din Legea 82/1991R - doar persoanelor ce conduc evidență contabilă în partidă simplă sau dublă li se aplică legea contabilității.
La cei impuși la normă de venit fie că sunt norme de venit din activități independente fie că sunt norme de venit din agricultură, codul fiscal spune clar că NU AU OBLIGAȚII CONTABILE. Adică nici legea contabilității nu li se aplică.
Art.69 alin.8 este aplicabil activităților independente impuse la normă de venit, dar persoanei aceasta i se aplică art.106 alin.8 din codul fiscal https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/l ... 0.htm#A106
Ceea ce cer cei de acolo cer pur și simplu degeaba.
Chiar dacă ar conduce evidență în partidă simplă, toate documentele solicitate sunt unele ce nu există în legislația contabilă din România și nici nu sunt reglementate pentru persoane fizice care ar conduce evidență în partidă simplă și asta se poate constata la o simplă lectură a OMFP 170/2015.
Organele fiscale dau dovadă de necunoașterea legislației și nu e prima dată când confundă evidența fiscală cu evidența contabilă. Evidența fiscală pentru TVA se conduce cu jurnalele de cumpărări și vânzări. Justificarea deducerii nu se face doar cu documente contabile pe care legal nu am obligația de a le întocmi ci cu orice mijloc de probă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Imagine

Scrie răspuns