Forum SAGA
https://forum.sagasoft.ro/

vanzare en gros
https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=8&t=40694
Pagina 1 din 1

Autor:  ilinescug [ Joi Dec 07, 2017 8:49 am ]
Subiectul mesajului:  vanzare en gros

O nelamurire : o societate cu vanzare en gros a vandut ocazional la persoane fizice si a taiat factura cu chitanta. Este corect?

Autor:  ilinescug [ Joi Dec 07, 2017 9:36 am ]
Subiectul mesajului:  Re: vanzare en gros

La societati care vand en gros este obligatoriu casa de marcat? Avem un control si ne spune ca luam amenda ca am vandut la persoane fizice pe baza de factura si chitanta. Ma poate ajuta cineva?

Autor:  tomac [ Joi Dec 07, 2017 12:50 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: vanzare en gros

Legea interzice vânzarea de bunuri către persoane fizice fără a emite bon fiscal.
Sunt exceptate livrările ocazionale. Prin normele de aplicare la OUG 28/1999 s-a clarificat ce înseamnă ocazional.
Citat:
În sensul art. 1 alin. (1) din ordonanța de urgență, prin livrări de bunuri cu amănuntul și prestări de servicii direct către populație se înțelege acele activități desfășurate cu caracter permanent sau sezonier. Nu intră în această categorie livrările de bunuri și prestările de servicii efectuate ocazional, direct către populație, de către operatorii economici, alții decât comercianții cu amănuntul. Prin comerț ocazional se înțelege actele de comerț cu caracter întâmplător, efectuate pe durată limitată de timp cu ocazia unor târguri, saloane, sărbători cu caracter laic, expoziții cu vânzare, precum și livrările de bunuri către proprii angajați pentru uzul propriu.


Este adevărat că legea se referă la livrări cu amănuntul, nu la comerț cu amănuntul, însă interpretarea organelor fiscale și susținută, se pare, în 99% din cazuri de justiție, este că dacă vinzi către populație și nu te încadrezi la vânzări ocazionale atunci se emite bon de casă pentru fiecare livrare de bunuri către persoane fizice.

Autor:  ilinescug [ Joi Dec 07, 2017 2:18 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: vanzare en gros

Multumesc frumos tomac. Este interpretabil, dar in cazul asta ...amenda va fi.

Autor:  tomac [ Joi Dec 07, 2017 3:31 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: vanzare en gros

Eu cred că da. Nu prea ratează cei de la ANAF așa ceva :)

Autor:  prunam [ Joi Dec 07, 2017 4:33 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: vanzare en gros

Am si eu o societate care confectioneaza tamplarie termopan pvc si aluminiu; nu are magazin de desfacere, lucreaza pe baza de comenzi - are un mic atelier; emite (pe luna) o factura, doua catre persoane juridice si in jur de 10-12 facturi (pe care le incaseaza cu chitanta) catre persoane fizice !
1) Are (avea) obligatia achizitionarii casei de marcat ? Acum vreun an a avut si un control de la ANAF (a cerut rambursare TVA) si nu s-a luat nimeni de el !
2) Daca are obligatia achizitionarii casei de marcat (si sa zicem ca isi ia maine), pentru perioada din urma il mai amendeaza ? ... cand se prescrie "fapta" ca nu a detinut casa de marcat pana acum ?
Multumesc frumos !

Autor:  tomac [ Joi Dec 07, 2017 6:23 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: vanzare en gros

1.Aici e discutabil că poate intra la excepții dacă e livrare cu montare.
2.Faptele contravenționale se prescriu în 6 luni de la data săvârșirii lor, cu excepția cazurilor în care se repetă și atunci termenul e de 1 an.

Autor:  prunam [ Joi Dec 07, 2017 7:50 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: vanzare en gros

@tomac: multumesc frumos ! "Livrare cu montare" ... este o firma micuta (asociat unic & administrator) ... el face tamplaria, el o transporta la client, el o monteaza ... deci, dupa cum spui, nu are obligatia casei de marcat ! :)

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/