Forum SAGA
https://forum.sagasoft.ro/

Contabilitate florarie
https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=8&t=41049
Pagina 1 din 1

Autor:  filipf857 [ Vin Ian 12, 2018 9:42 am ]
Subiectul mesajului:  Contabilitate florarie

Buna,
Desi am cautat pe forum/net nu am gasit un exemplu de monografie aplicata la o florarie pe saga.
UN SRL neplatitor de TVA, se ocupa cu comertul cu flori in magazin/piata. Firma cumpara flori, ierburi, panglici, etc... si formeaza buchete pe care le vinde.
Daca inregistrez pe gest global-valorica, am doar florile, ca verdeata, hartia si panglicile... nu ai cum sa le pui pret de vanzare cu amanuntul (la metru, kg, etc)
Pe bonul fiscal apare buchete de flori, iar vanzatorul nu sta sa scrie ce continut a avut fiecare buchet de flori. Totodata in vanzarea buchetului este inclusa si manopera. Iar daca azi face niste buchete pe care nu le vinde, a doua zi le reduce pretul. Apoi daca pretul la fir e de 5 lei si clientul cupara mai multe, ii face si reducere, iar ar trebui ajustat pretul de vanzare, ca discount nu pune nimeni pe bonul fiscal.
De accea, cei care tin evidenta la astfel de SRL, va rog sa-mi dati si mie niste informatii, ori aici ori pe privat.
Multumesc de ajutorul vostru.

Autor:  pinteae [ Vin Ian 12, 2018 8:07 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Contabilitate florarie

Pentru modelul de business descris de tine, s-ar preta cel mai bine un PFA pe norma de venit.
Totusi, avand in vedere faptul ca activitatea se deruleaza printr-o societate (microintreprindere), care nu este platitoare de TVA, consider ca cea mai buna solutie ar fi sa utilizezi metoda inventarului intermitent.
Cred ca ai cunostiinte de metoda si de modul de reflectare in contabilitate. Daca nu, exista suficiente materiale pentru documentare.
Fiind platitoare de impozit pe venitul micro., nefiind platitoare de TVA, ar fi suficient sa faci inventarul la sfarsitul trimestrului.
Vei avea de respectat obligatiile legate de inregistrarea pierderilor din perisabilitate, dar nu vor genera sarcina fiscala.
Saga permite utilizarea metodei.

Autor:  filipf857 [ Vin Ian 12, 2018 10:22 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Contabilitate florarie

Multumesc mult.
PFA l-a inchis si a deschis in decembrie SRL.
M-am gandit si eu la invetar intermitent, dar am zis sa pun o intrebare pentru cei care au mai multa experienta cu florariile. Majoritatea florariilor din centrele comerciale, sau de prin oras sunt SRL.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/