Pagina 1 din 2

contracte de arenda

Scris: Joi Mai 24, 2018 10:27 am
de troeg
buna ziua,
de ce daca tot se introduc contractele de arenda in fisierul'' salariati'' iar contributiile in ''state'' nu exista posibilitatea de a importa dintr-un alt fisier ( de exemplu fisier furnizori ) macar datele de identificare ale arendatorilor .Totodata de ce nu se modifica inregistrarea contabila. in loc de 621 =401 sa fie 612=462( pe analitice )

Re: contracte de arenda

Scris: Joi Mai 24, 2018 4:32 pm
de septimiuv
De ce trag clopotele?

Re: contracte de arenda

Scris: Joi Mai 24, 2018 6:15 pm
de folean
Mi se pare corecta importarea contractelor de arenda si arendatorii cu datele lor, inclusiv CNP-ul din fisierul ,,FURNIZORI".Este o munca imensa sa introducem iarasi arendatorii cu aceleasi date pe care le avem deja, in conditiile in care nu avem cateva contracte de arenda ci sute.

Re: contracte de arenda

Scris: Mie Iun 13, 2018 5:06 pm
de apostole808
folean scrie:Mi se pare corecta importarea contractelor de arenda si arendatorii cu datele lor, inclusiv CNP-ul din fisierul ,,FURNIZORI".Este o munca imensa sa introducem iarasi arendatorii cu aceleasi date pe care le avem deja, in conditiile in care nu avem cateva contracte de arenda ci sute.
Absolut pertinenta observatia, si eu am cateva mii de persoane ca arendatori, pe care ar trebui sa le introduc din nou, cu toate datele de rigoare. O munca de Sisif, pentru care il/o rugam pe Saga sa ne acorde suport.

Si alte intrebari :

1) Cum se tine evidenta analitica a arendatorilor in noua varianta ? ...

Nu exista un loc unde sa se creeze un cont analitic pentru fiecare arendator introdus in sectiunea "Salariati"; in conditiile in care am si zilieri, notele contabile care se creaza automat sunt comune (zilieri + arendatori); ceea ce nu e deloc corect.

Concret, in "Configurare salarizare" , la "cheltuieli colaboratori" , exista posibilitatea introducerii doar a unei singure pozitii : am introdus 621 = 421.zilieri si 421.zilieri = 444 ;
la introducerea arendatorilor pe noua varianta, sumele se incarca in aceleasi note contabile ca pentru zilieri. Deci cum evidentiez arenda in contul normal 612 ? ...

2) Pentru plata arendei in bani, ce facem ? ... introducem din nou in "Registru de casa" fiecare arendator ? ... cu ce nota contabila ? ... ca nu poate fi 421.zilieri = 5311.

3) Pentru plata arendei in natura, ce facem ? ... ca trebuie facuta factura pentru fiecare arendator caruia i se livreaza produse agricole, deci nu putem inchide un 411 analitic cu 421.zilieri (care incarca datele global).

Re: contracte de arenda

Scris: Mie Iun 13, 2018 8:46 pm
de folean
In sfarsit cineva a sesizat.Nu mai asteptam ca si altcineva sa se loveasca de problemele astea.Speram ca pana in luna iulie cand vom incepe sa livram grau pentru arenda sau sa platim in numerar se va rezolva cumva.

Re: contracte de arenda

Scris: Joi Iun 14, 2018 7:37 am
de apostole808
Sunt si situatii in care, si in aceasta perioada a anului se plateste arenda in bani pentru restantieri.
Eu am deja cateva borderouri de inregistrat iar varianta de acum a programului pune in imposibilitate inregistrarile analitice si platile corespunzatoare.

Va trebui sa inregistrez 'la gramada' pentru a incarca datele in declaratia 112, pentru ca mai apoi, daca se va rezolva cumva, sa le sterg si sa le introduc din nou. Si probabil nu vor mai fi aceleasi date, fiindca aceasta varianta lucreaza fara zecimale, spre deosebire de cea precedenta, cand arenda se opera la " Intrari".

O serie intreaga de consecinte nefavorabile... asa incat, asteptam vesti bune si multumim inca de pe acum.

Re: contracte de arenda

Scris: Joi Iun 28, 2018 12:41 pm
de cojocarua487
Buna ziua,
Si noi ne lovim de problemele mentionate mai sus si dorim sa stim daca cei de la Saga ne vor ajuta cu actualizarea programului deoarece urmeaza o perioada foarte aglomerata pentru firmele ce au ca obiect de activitate productia agricola si nu stim cum sa procedam.
Probabil ca daca vom trimite cat mai multi mail-uri cu aceste sesizari se vor lua masuri, nu stiu daca este suficient sa scriem doar pe form...

Re: contracte de arenda

Scris: Vin Iun 29, 2018 6:44 pm
de balazse
Sunt de acord, ca ar fi bine sa se gaseasca o solutie mai buna decat cea existenta acum.

Re: contracte de arenda

Scris: Dum Iul 01, 2018 1:42 pm
de contactiv1647
Si eu sustin existenata unui mecanism de usurare a operarii.

Re: contracte de arenda

Scris: Mie Iul 04, 2018 6:34 am
de balazse
Pe langa asta ar mai trebui rezolvat si problema de drepturi, deoarece sunt cazuri in care meniul "salariati" este accesibil doar pentru anumite persoane, avand in vedere ca salariile sunt confidentiale, iar inregistrarea arendelor se fac de catre utilizatori, cel putin pana acum asa era, care nu au drepturi la meniu, ca urmare ar fi optim sa se aiba si acest lucru in vedere.

Re: contracte de arenda

Scris: Mie Iul 11, 2018 10:15 am
de folean
O data cu noua actualizare 3.0503 in ecranul "Salariati", la contractele de arenda si drepturi de autor, se poate opta pentru introducerea detaliilor aferente platilor.S-a introdus o lista din care se poate alege o serie de carduri sau numerar.Dar daca plata este in natura?Cum sa procedam?Inca o data sustin ideea de a importa macar datele arendatorilor din fisierul,,, furnizori" , sa nu mai fim nevoiti sa ne ,,plimbam" intre fisierul ,, salariati", apoi subfisierul ,,lista", subfisierul,,tabel"pentru introducerea datei la care s-au realizat veniturile, fisierul,,state salarii" si mai departe nu mai stiu, de exemplu cand avem factura de vanzare produse agricole .Sa se dea posibilitatea sa alegem conturile, sa nu se faca nota contabila automat.
Ar trebui sa fim cat mai multi care sesiseaza !

Re: contracte de arenda

Scris: Mie Iul 11, 2018 10:31 am
de contactiv1647
Păi haideți să formulăm o propunere unitară. Cine propune TEXT-ul?

Re: contracte de arenda

Scris: Mie Iul 11, 2018 3:24 pm
de tomac
Dacă plata este în natură...e vreo problemă? Că nu pricep. Ce dacă este plată în natură? Operați o ieșire pentru că aveți obligația să emiteți facturi. Și dați încasare prin contul prin care e setat să se înregistreze restul de plată.
Lista aceea este pentru altceva acolo.

Re: contracte de arenda

Scris: Mie Iul 11, 2018 3:49 pm
de folean
Bineinteles ca intocmesc factura atunci cand plata arendei se face in natura,problema este cum se mai inchid conturile,cand avem 401 credit si 462 debit sau trebuie sa inregistram factura 401-%7015,4427?

Re: contracte de arenda

Scris: Mie Iul 11, 2018 4:15 pm
de tomac
Citiți cu atenție ce v-am scris.
La validarea facturii de ieșire se generează
4111=7015
4111=4427
Veți da încasare cu data facturii și la cont încasate treceți 401 sau 462 sau ce cont reflectă restul de plată pentru arendă.