Pagina 1 din 1

Concediu medical

Scris: Joi Iun 27, 2019 12:57 pm
de sandrus
va rog sa ma ajutati in calcularea CM in cazul unui angajat care nu are 6 luni angajat cu noul contract de munca. Mai explicit, angajatul este la soc. noastra din anul 2012. Incepand cu anul curent din luna februarie a intrat in pensie, dar l-am reangajat cu un nou contract de munca. IN iunie a suferit o operatie, iar la calcului INDEMNIZATIEI CM nu apar lunile decembrie si ianuarie, deci se calculeaza la ,, total zile calculate si sume calculate" , pt 4 luni. E corect?

Re: Concediu medical

Scris: Joi Iun 27, 2019 1:05 pm
de tomac
Dacă a fost reangajat în februarie, atunci completați manual zilele și veniturile lipsă. SAGA afișează date pe codul curent al salariatului, pe contractul curent, nu pe un cumul al contractelor.

Re: Concediu medical

Scris: Joi Iun 27, 2019 6:27 pm
de sandrus
Am incercat, dar cand vreau sa complectez datele noi, imi sterge cele 2 luni.

Re: Concediu medical

Scris: Vin Iun 28, 2019 10:43 am
de sandrus
Nu stiu daca e correct, dar am introdus datele din decembrie si ianuarie, am listat, iar sus cand am dat modificare, mi-au disparut datele de calcul a zilelor de baza, calculate cu cele 2 luni,( total sume calculate si media zilnica), dar eu am complectat in statul de plata la concedii medicale cu datele calculate anterior (adica cu cele 2 luni).
Va rog sa imi spuneti, care e varianta corecta. Multumesc

Re: Concediu medical

Scris: Dum Iun 30, 2019 12:34 pm
de balazse
Este corect, acele casute sunt doar pentru a fi introduse temporar valori, dupa care se sterg, dar o data completata, tiparita este normal sa completezi ca atare la introducerea certificatului.

Re: Concediu medical

Scris: Dum Iun 30, 2019 5:31 pm
de sandrus
multumesc

Re: Concediu medical

Scris: Mie Iul 03, 2019 12:41 pm
de grecm
Va rog sa ma ajutati sa calculez CM pentru un angajat care e angajat de 4 luni si jumatate. Cand l-am angajat a venit din concediu parental. Am inteles ca in lunile cand nu a fost angajat la mine trebuie să îi trec veniturile de la agenția de plăți, de pe adeverința adusă de acolo, dar in luna in care l-am angajat cumulez veniturile de la agenția de plăți cu cel obținut de la firma?
Sumele de la agenția de plăți le trec la total salarii sau la indemnizații CM?
Multumesc anticipat

Re: Concediu medical

Scris: Vin Iul 12, 2019 10:54 am
de buriank
Buna ziua!
Salariatul se afla in concediu medical cod de cancer, iar firma se afla in imposibilitate de a platii concedii medicale. Exista baza legala de desfacere contract? si salariatul sa beneficieze mai departe de concedii medicale pana intra in pensie de boala.?
Multumesc frumos

Re: Concediu medical

Scris: Vin Iul 12, 2019 6:16 pm
de tomac
Nu, nu există.
De ce să fie într-o astfel de imposibilitate?! Doar le poate recupera de la CASS.