Buna ziua.
Dupa cum bine stiti, restaurantele pot angaja din nou zilieri pentru munca necalificata, dar se pot trece in registrul zilierilor ospatarii, avand in vedere ca nu este cor la muncitori necalificati?
Ospatari-zilieri?
Re: Ospatari-zilieri?
Se trec ca zilieri nu ca ospătari.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Ospatari-zilieri?
a)zilier - persoana fizică, cetăţean român sau străin, ce are capacitate de muncă şi care desfăşoară activităţi necalificate cu caracter ocazional, pentru un beneficiar, contra unei remuneraţii;
În saga îi trec zilieri, dar cei de la ITM nu pot veni să spună că zilierii desfăşoară activităţi pentru care trebuie calificare?
În saga îi trec zilieri, dar cei de la ITM nu pot veni să spună că zilierii desfăşoară activităţi pentru care trebuie calificare?
Re: Ospatari-zilieri?
Asta e o altă discuție.
Vedeți legea 52/2011 - unde spune că e vorba de activități ocazionale. Activitate ocazională e cea care se desfășoară în mod întâmplător, sporadic sau accidental, care nu au caracter permanent.
Faptul că la restaurante și baruri este posibil să am zilieri nu înseamnă că îi folosesc pentru activitatea curentă de zi cu zi.
În registrul zilierilor nu se trece funcția pentru care lucrează ca zilier. Se trec ca zilieri. Că pot sau nu justifica prezența lor - conform legii 52/2011 e o altă discuție.
Vedeți legea 52/2011 - unde spune că e vorba de activități ocazionale. Activitate ocazională e cea care se desfășoară în mod întâmplător, sporadic sau accidental, care nu au caracter permanent.
Faptul că la restaurante și baruri este posibil să am zilieri nu înseamnă că îi folosesc pentru activitatea curentă de zi cu zi.
În registrul zilierilor nu se trece funcția pentru care lucrează ca zilier. Se trec ca zilieri. Că pot sau nu justifica prezența lor - conform legii 52/2011 e o altă discuție.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Ospatari-zilieri?
Este vorba de un restaurant unde se organizează numai evenimente. Anul acesta au deschis și putem spune că și-au desfășurat activitatea ocazional, pentru că nu au avut evenimente în fiecare week-end, dar în anul următor vor avea două evenimente pe saptămână, deci nu se va desfășura ocazional. Ar fi o soluție să îi angajeze pe cei
pe care se pot baza, să zicem 5 ospătari, iar pe ceilalți să-i treacă în registru? Nu e nevoie de același număr de ospătari de fiecare dată.
pe care se pot baza, să zicem 5 ospătari, iar pe ceilalți să-i treacă în registru? Nu e nevoie de același număr de ospătari de fiecare dată.
Re: Ospatari-zilieri?
Vă repet - dacă puteți justifica faptul că nu e necesar să fie salariați, e ok, dacă, abia atunci aveți o problemă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.