poprire cont

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Mesaj
Autor
popad70
Mesaje: 2127
Membru din: Joi Apr 12, 2007 12:00 am

poprire cont

#1 Mesaj de popad70 »

Buna dimineata,

Am si eu urmatoarea problema:
-fiscul mi-a poprit contul, dar eu nu am primit nici o somatie de plata .In momentul in care
le-am spus asta mi s-a raspuns ca firma este pe site cu datorii si ca pe ei nu ii intereseaza ca nu am primit somatia deoarece de acest lucru se ocupa cei de la Valcea.
Este legal sa se procedeze asa?
Este limitata in timp perioada cat este poprit contul (nu am bani in cont)?
Multumesc!

popad70
Mesaje: 2127
Membru din: Joi Apr 12, 2007 12:00 am

Re: poprire cont

#2 Mesaj de popad70 »

Cred ca am postat gresit, trebuia la celelalte "diverse".
Imi cer scuze!

mihalai
Mesaje: 166
Membru din: Joi Mar 05, 2009 12:00 am

Re: poprire cont

#3 Mesaj de mihalai »

nu stiu daca este corect ,dar perioada nu este limitata ,atunci cand o sa aveti bani in cont vi se opresc

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25996
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: poprire cont

#4 Mesaj de tomac »

Fiscul nu poate popri contul fără ca, în prealabil, să parcurgă etapele preliminare: emitere decizii de calcul accesorii pentru dobânzi, emitere titlu executoriu, emitere somație.
În mod sigur, acestea sunt emise, de fapt, mai corect spus: sunt generate de către finanțe, altfel nu se poate emite poprirea în mod automat - poprire ce se tipărește și ea de către centrul de la Vâlcea.
Ați avea o șansă dacă ați contesta procedura, punând fiscul să demonstreze că s-a emis somația în prealabil și că există confirmarea primirii de către dvs. Dar, șansa de câștig e mică.
Faptul că figurați pe site-ul MF cu datorii nu dă dreptul fiscului în avă executa. Acele sume se actualizează periodic, așa că informația de pe site poate fi eronată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

vinczellero
Mesaje: 692
Membru din: Joi Mar 26, 2009 12:00 am

Re: poprire cont

#5 Mesaj de vinczellero »

daca finantele v-au emis somatie si titlu executoriu dar nu vi le-au comunicat nu e valabila procedura deloc!!! daca au la dosar confirmare de primire somatie semnata atunci e valabila procedura

popad70
Mesaje: 2127
Membru din: Joi Apr 12, 2007 12:00 am

Re: poprire cont

#6 Mesaj de popad70 »

Nu au cum sa aiba o confirmare de primire semnata deoarece la mine nu a ajuns
nici un aviz nici un plic pentru care sa semnez.

Avatar utilizator
schiopui
Mesaje: 115
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Botosani
Contact:

Re: poprire cont

#7 Mesaj de schiopui »

Conform art. 44 OG 92/2003 comunicare actului administrativ fiscal se poate face :
a) prin prezentarea contribuabilului la sediul organului fiscal emitent şi primirea actului administrativ fiscal de către acesta sub semnătură, data comunicării fiind data ridicării sub semnătură a actului;
b) prin remiterea, sub semnătură, a actului administrativ fiscal de către persoanele împuternicite ale organului fiscal, potrivit legii, data comunicării fiind data remiterii sub semnătură a actului;
c) prin poştă, la domiciliul fiscal al contribuabilului, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire, precum şi prin alte mijloace, cum sunt fax, e-mail, dacă se asigură transmiterea textului actului administrativ fiscal şi confirmarea primirii acestuia;
d) prin publicitate.
(3) Comunicarea prin publicitate se face prin afişarea, concomitent, la sediul organului fiscal emitent şi pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a unui anunţ în care se menţionează că a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului. În cazul actelor administrative emise de organele fiscale prevăzute la art. 35, afişarea se face, concomitent, la sediul acestora şi pe pagina de internet a autorităţii administraţiei publice locale respective. În lipsa paginii de internet proprii, publicitatea se face pe pagina de internet a consiliului judeţean. În toate cazurile, actul administrativ fiscal se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afişării anunţului.
Deci daca va regasiti pe pagina de net a administatiei fiscale totul e OK .
Succes.

vinczellero
Mesaje: 692
Membru din: Joi Mar 26, 2009 12:00 am

Re: poprire cont

#8 Mesaj de vinczellero »

nu e adevarat ca daca apari pe pagina de net poti sa fi executat silit !!!
schiopiui ....faptul ca o comunici prin publicitate inseamna ca ai incercat sa o comunici si personal .....adica ai fost la debitor acasa si nu l-ai gasit ,ai facut proces-verbal constatare lipsa debitor , l-ai chemat la sediul organului sa ii comunici sub semnatura ,nu ai reusit ...faci proces-verbal lipsa debitor !!! faptul ca ai postat direct pe net si ai afisat la sediul organului nu inseamna ca tot taranu care are datorii are acces la net !!!
la cum zici tu ar trebui ca inspectorii de la finante sa nu mai faca dosare de executare ....ii afisam pe net si ii executam !!! nasol !!!

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25996
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: poprire cont

#9 Mesaj de tomac »

Ba e adevărat. E una din modalitățile de comunicare. Să nu zic că și simpla afișare la sediul finanțelor e considerată publicitate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Avatar utilizator
septimiuv
Mesaje: 11920
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Cernica

Re: poprire cont

#10 Mesaj de septimiuv »

confirm
prin bucuresti la sectorul 1 spun ca daca le afiseaza la avizier e ca si cum ti-ar trimite prin posta si iei la cunostinta
prin cauza de consecinta, trebuie sa stai in fiecare zi la avizier si sa te uiti ca prostu' :lol:

Avatar utilizator
stire
Mesaje: 405
Membru din: Vin Iun 16, 2006 12:00 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: poprire cont

#11 Mesaj de stire »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

stam la coada la administratii la avizier sa vedem daca cumva apare vreunul de al nostru pe lista

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Never say never !

vinczellero
Mesaje: 692
Membru din: Joi Mar 26, 2009 12:00 am

Re: poprire cont

#12 Mesaj de vinczellero »

am lucrat la executare silita dar eu nu am facut asa ceva ....e o mare prostie !!! sunt destul de multi care lucreaza cu legile doar asa din comoditate sau pentru ca se folosesc de interpretarea ei in sensul cel mai la indemana !!!
pai ce facem oameni buni cu ciobanul care obtine venituri ??? cum il instiintam ca are de plata la finante ??? credeti ca simpla afisare pe un site e calea cea mai buna ??? o sa ziceti da pentru ca asa scrie in lege !!! nu zice nimeni ca legea nu trebuie respectata dar trebuie aplicata si moral !!! ne mai miram ca merge cum merge in tara asta !!!
eu prima data trimit somatie prin posta ....imi vine inapoi ca destinatarul nu este de gasit !
ok ...pun la dosar plicul returnat !!! apoi merg la domiciliul debitorului si nu il gasesc acasa !!! fac proces -verbal de constatare pe care il pun la dosar !!! apoi fac comunicare prin publicitate : afisare la sediul organului de executare ,afisare pe pagina de net si afisare proces-verbal de afisare la sediul debitorului ....pe poarta de exemplu sau pe usa daca locuieste la bloc !!!
de ce naiba alegem din lege calea scurta si proasta ??? legea e facuta sa lucram cu ea cat mai eficient si rational atat in folosul debitorului cat si in folosul organului de executare !!!
de ce ne mai miram ca fijnnatele dau multe amenzi ,sau garda ....eu zic ca din cauza asta ca gandesc direct legea impotriva noastra !!!
si in cazul cu comunicarea scopul este sa fie instiintat omul despre datoriile care le are !!! nu ??? pentru ca asa e corect !!! hopa cum s-a dat ceva in lege mai comod cum aplicam asa ca din topor !!! e timpul sa gandim si altfel oameni buni !!!
nu dau sfaturi si nu incerc sa fac pe nimeni sa isi schimbe modul de a gandi dar sa nu va mai mirati cand inspectorul de la finante va da o amenda pentru ca asa scrie in lege chiar daca dvs.aveti dreptate si o stie si el !!!

virlarl
Mesaje: 13
Membru din: Mar Aug 10, 2010 12:00 am

Re: poprire cont

#13 Mesaj de virlarl »

Am sa va expun o situatie, va rog sa-mi spuneti parerile voastre. Anul trecut am preluat o firma. Firma avea datorii de 2 000 lei la bugetul statului. Ii platesc. Cer o fisa sintetica de la finante sa vad cum s-au stins debitele. Vad ca e gresita declaratia 101/2010 si datorita acesteia aveam in fisa de plata impozit pe profit pe care in contabilitate nu-l aveam. Cei 2000 pe care i-am platit mi-au stins debitul la impozitul pe profit pe care in fisa il aveam, dar in realitate nu. Fac rectificativa la 101 cu 2 000. Ieri, iau extrasul de la banca si vad ca AFP mi-a facut poprire pe cont si mi-a luat 3000 lei. Cer fisa. Cu cei 2000 lei platiti initial de mine mi-au stins impozitul pe profit la data depunerii declaratiei 101 gresite, apoi s-a reglat debitul dar suma de 2000 lei scazuta acolo, a ramas ca platita in plus la impozit profit. Si datoriile pentru care platisem initial cei 2000 lei au ramas neplatite. Acum, cu cei 3000 din poprire au stins cu 2000 debite si accesorii (cele pentru care platisem eu cei 2000 initial, dar datorita declaratiei 101 gresite, au luat-o pe calea impozitului pe profit). Iar 1000 sunt nedistribuiti din contul de popriri. Ma duc azi la finante. Mi se raspunde ca acei 1000 nu au unde sa-i distribuie ca nu mai am datorii. Sa fac eu o cerere de compensare cand o sa am de plata la buget si mi-i compenseaza atunci. Deci au luat in plus 1000 lei fara sa stie pentru ce, tre sa-i rog eu acum sa le dea o intrebuintare. Si mai am si cei 2000 platiti de mine la inceput, care sunt evidentiati in fisa in impozit pe profit platit in plus.
Nu stiu daca sunt foarte coerenta ca de 2 zile punctez fise, caut declaratii, ma uit pe legislatie...dar vreau sa va intreb: dupa depunerea rectificativei la 101 trebuia sa mai fac vreun demers pentru ca suma care zacea repartizata ca platita in plus la impozitul pe profit sa fie folosita la ceva?

apetrem
Mesaje: 2852
Membru din: Mar Noi 15, 2011 12:00 am
Localitate: Brasov

Re: poprire cont

#14 Mesaj de apetrem »

Am avut o astfel de situatie, aceleasi peripetii, lupte seculare ...
Concluzia: nu se poate, este aproape imposibil sa re-ordonanteze toate platile.
In sistemul asta idiot, descarcarile din conturile unice se fac de programe care ruleaza aleator.
Azi incerci sa rezolvi platile, maine le da peste cap dupa regulile lui.

Cum am rezolvat: am depus declaratiile exact la nivelul platilor din oglinda.
In acest fel nu s-au mai generat automat nici un fel de majorari.

Ce se va intampla? Pentru ca totusi declaratiile sunt inexacte.
In caz de control, oricum vor trebuii sa puna fata in fata datoriile cu platile si vor calcula eventuale majorari in functie de datele reale. Iar Decizia de impunere emisa in urma Raportul de control este singura carea are prioritate si anuleaza actiunile programului care umbla prin oglinzi.

promovest96
Mesaje: 1113
Membru din: Mar Noi 25, 2008 12:00 am

Re: poprire cont

#15 Mesaj de promovest96 »

Buna

Un agent economic are contul poprit la banca si achita admiistratorul din contul sau personal o suma unui furnizor, cum pot inregistra aceasta in contabilitate? Nu a achitat din casa ca era in celalalt capat de tara ...si era dator de mult si a fost nevoit sa-i achite acum.

Multumesc anticipat!

Scrie răspuns