modificari la programul saga B

Chestiuni specifice programului SAGA B.
Mesaj
Autor
onacd
Mesaje: 4
Membru din: Vin Ian 12, 2007 1:00 am

modificari la programul saga B

#1 Mesaj de onacd » Sâm Mar 17, 2007 12:06 pm

1.Revin cu o propunere de modificare mai veche si care necesita modificare urgenta: Datorita existentei mai multor capitole bugetare in cadrul institutiilor bugetare exista mai multe conturi bancare de plat, astfel in functie de capitol si titlu bugetar exista conturi de plati aferent cheltuielilor de personal, cheltuielilor materiale, etc.
Propun daca este posibil ca in cadrul modului configurare inst.bug. sa existe posibilitatea introducerii mai multor conturi IBAN, nu doar doua, iar la jurnal de banca-tiparire formular OP sa poata fi selectat contul IBAN din care se efctueaza plata (lista combo sau selectarea contului de plati sa se faca in functie de un criteriu prestabilit in functie de grupa).
2. Referitor la angajamente si ordonantari
2.1. La formularul ordonatare de plata in randul 1 al tabelului pe coloana 1 programul nu introduce intregul cod (capitol, subcapitol bugetar) preia doar titlu, articol, aliniat desi in capul de tabel este preluat in intregime.
2.2. Potrivit Odinul MFP 1792/2002
Salariile personalului cuprins în statele de funcţii anexate bugetului aprobat şi obligaţiile aferente acestora, pensiile şi ajutoarele sociale stabilite conform legilor în vigoare, precum şi cheltuielile cu dobânzile şi alte cheltuieli aferente datoriei publice se considera angajamente legale şi bugetare de la data de 1 ianuarie a fiecărui an cu intreaga suma a creditelor bugetare aprobate.
Urmare a acsteia cred ca programul ar necesita modificari care sa permita inregistrarea mai multor plati aferent unui angajament legal (la inceputul anului se inregistreaza angaj.cu toata suma prevazuta in buget la articolul respeciv iar pe parcursul anului se inregistreaza plati aferente acestui angajament care vor diminua automat disponibilitatile aferente angajamentului respectiv)
Acelasi lucru si referitor la unele cheltuieli materiale si de intretinere "Pentru cheltuieli curente de natura administrativă, ce se efectuează în mod repetat pe parcursul aceluiaşi exerciţiu bugetar, se pot întocmi propuneri de angajamente legale provizorii, materializate în bugete previzionale, care se înaintează pentru viza de control financiar preventiv împreună cu angajamentele bugetare globale."
2.3. Tot legat de cheltuielile salariale mai apare urmatoarea problema
Cheltuielile de personal cele care privesc drepturile salariatilor (art.10.01.01-10.01.30) se inregistreaza ca angajament pentru fiecare articol dar in momentul platii trezoreria cere ca ordonantarea sa se refere doar la art 10.01.01 iar disponibilul pe acest articol sa reprezinte totalul disponibilitatilor celorlalte articole (art.10.01.01-10.01.30) iar in momentul platii ordonantarile aferente drepturilor personalului se inregistreaza separat pentru fiecare obligatie bugetara a asiguratilor (se fac mai multe ordonantari cu beneficiari diferiti aferente angaj.respectiv de exemplu bug.asi.soc., bug.asig.de somaj,etc)
3. Referitor la salarii
3.1.Programul preia in nota contabila sporurile centralizat pe un singur plan capitol grupa – ar fi necesar ca preluarea sa se faca pe fiecare plan capitol grupa in functie de ingregistrarea corespunzatoare fiecarui angajat.
3.2.Pe formularul de listare al statului de plata ar fi utila calcularea contributiilor societatii pentru fiecare punct de lucru.
3.3. Referitor la declaratia CAS – in cadrul Primariilor existand mai multe activitati declaratiile CAS se fac separat pentru fiecare activitate in functie de punctul de lucru, plan capitol grupa.

ilicio895
Mesaje: 192
Membru din: Mie Mar 15, 2006 12:00 am
Localitate: Resita
Contact:

#2 Mesaj de ilicio895 » Dum Mai 20, 2007 11:55 am

Punctul 3 l_am mai "sesizat" si eu, insa se pare ca la SAGA B, se raspunde mai greu, desii sunt aspecte care afecteaza serios "operativitatea" activitatii.
Se poate rezolva tehnic, problema salariilor pe puncte de lucru astfel incat totalul centralizatoarelor pe puncte de lucru sa fie egal cu total unitate, in ceea ce priveste fiecare contributie?
Corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva linia dintre normalitate si nebunie devine tot mai subtire?

balani430
Mesaje: 123
Membru din: Mar Ian 16, 2007 1:00 am
Localitate: Vaslui
Contact:

#3 Mesaj de balani430 » Dum Mai 20, 2007 8:12 pm

Eu as avea o idee, dar va rog sa nu ma injurati (daca tot nu vi se da o solutie de la admin). Ati putea sa creati cate o unitate pt fiecare capitol bugetar. Asa se rezolva problema cu salariile si declaratiile aferente. Lunar, sau la trimestru (la bilant), puteti exporta articolele contabile din toate capitolele respective (unitatile nou create) intr-o unitate centralizatoare.
Insa, problema este ca toata treaba asa implica un volum mai mare de lucru la inceput, pana populati bazele de date din noile unitati. Pe urma lejer.
Eu asa mi-am creat unitati distincte pentru buget local, buget de stat si venituri proprii (mentionez ca lucrez in invatamant). Si treaba functioneaza. Fac exportul numai la trimestru, cand fac bilantul si-mi trebuie balanta centralizata.

ilicio895
Mesaje: 192
Membru din: Mie Mar 15, 2006 12:00 am
Localitate: Resita
Contact:

#4 Mesaj de ilicio895 » Sâm Mai 26, 2007 10:06 am

in principiu idee este buna, insa, sunt cateva "inconveniente", dupa cum urmeaza:
- declaratia lunara la sanatate nu se poate depune decat ptr toata unitatea, si nici nu suporta preluarea de date din alte aplicatii,
- le tranferul datelor (import/export) nu-mi transfera si capitolele si articolele bugetare.

Aceste ar fi 2 motive care in conditiile in care sunt mai multe capitole bugetrae cu cateva zeci de salariati fiecare nu prea imi da mana sa fac declaratiile manual si sa introduc la fiecare trimestru articolele bugetare ptr toate notele transferate.
Oricum , multumesc mult ptr sugestie, e mai bine decat nimic!
Corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva linia dintre normalitate si nebunie devine tot mai subtire?

Avatar utilizator
Administrator
Mesaje: 477
Membru din: Mar Mai 17, 2005 10:53 pm

#5 Mesaj de Administrator » Vin Iun 01, 2007 3:16 am

In cer, inca o data, scuze ca nu am raspuns. In ultima perioada, interventia mea pe forum a fost limitata din cauza lipsei de timp.
Cu privire la propuneri:
1. Poti lucra cu analitice. Conturile din "Configurare institutii" nu produc efecte in program decat pe la declaratii.
2.1 Cred ca s-a rezolvat cu la ultima versiune.
2.2 Asemenea.
2.3 Vom cauta o solutie.
3. Avem in vedere sa introducem toate sugestiile.

Avatar utilizator
adrigela77
Mesaje: 419
Membru din: Joi Feb 17, 2011 1:23 pm

Re: modificari la programul saga B

#6 Mesaj de adrigela77 » Mie Apr 29, 2020 5:52 am

Buna ziua.
Vin din anii 199..... .Societatea a hotarat sa vireze salariile pe card. Am mai butonat eu prin SagaC, am vazut ca se genereaza un tabel format PDF cu numele, CNP-ul, suma de plata pentru salariati. Intrebarea este :
- acest tabel se poate genera si fisier xml ?
- banca ne va da o aplicatie prin care putem face virarea salariilor dar se poate cumva face import fisier xml in aceea aplicatie?
Imi cer scuze recunosc ca sunt nedocumentata dar daca se poate atunci ma straduiesc sa imi rezolv problema :) .

Multumesc pentru timpul acordat si va doresc spor la treaba <<Stati acasa"

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 21667
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: modificari la programul saga B

#7 Mesaj de tomac » Sâm Mai 02, 2020 12:40 pm

Și legătura cu SAGA B este....?!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Imagine

Scrie răspuns