impozit pe teren,constructii si mijloace de transport

albul498

impozit pe teren,constructii si mijloace de transport

#1 Mesaj de albul498 »

O societate are un teren cu o contructie pe el si mijloace de transport ,toate declarate la primarie.Plateste in fiecare an impozitele la stat aferente. Mai trebuie declarat si la finante?Am inregistrat aceste impozite in 446,dar patronul a mai consultat o colega si a zis ca trebuia sa le inregistrez direct in 635.Va rog un mic sfat cum este corect?

eugen01

Re: impozit pe teren,constructii si mijloace de transport

#2 Mesaj de eugen01 »

Pai ...ati verificat fisa contului 446 ??? Sa nu im spuneti ca e pe zero,pentru ca:

Contul 446 “Alte impozite, taxe si varsaminte asimilate” este un cont de pasiv.
În creditul contului 446 “Alte impozite, taxe si varsaminte asimilate” se inregistreaza:
– valoarea altor impozite, taxe si varsaminte asimilate datorate bugetului statului sau bugetelor locale (635);
– impozitul pe dividende datorat (457);
– valoarea taxelor vamale aferente aprovizionarilor din import (213, 214, 301, 302, 303, 371, 381).
În debitul contului 446 “Alte impozite, taxe si varsaminte asimilate” se inregistreaza:
– platile efectuate la bugetul de stat sau bugetele locale privind alte impozite, taxe si varsaminte asimilate (512);
– sume reprezentand alte impozite, taxe si varsaminte asimilate, prescrise, scutite sau anulate, potrivit legii (758).
Soldul contului reprezinta sumele datorate bugetului statului sau bugetelor locale.

Deci:
635 = 446.analitic (constituirea obligatiei de plata)
446.analitic = 5xxx plata efectiva.
(daca e cazul putem face analitice si la 635)

Scrie răspuns