refacturare utilitati chirie

catanal

refacturare utilitati chirie

#1 Mesaj de catanal »

Buna ziua.
facturez chiria pe luna ianuarie cu tva de 20 %
am primit factura de energie electrica cu tva de 24 pentru luna decembrie
Trebuie sa refacturez utilitatile acum cu ce TVA facturez ?
Va multumesc

herganiec

Re: refacturare utilitati chirie

#2 Mesaj de herganiec »

daca le refacturati cu 31.12.2015 le faceti cu 24% din 01.2016 doar cu 20% se poate.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

szaboa986

#3 Mesaj de szaboa986 »

(5) Se consideră că are loc o refacturare de cheltuieli, în sensul alin. (4), atunci când sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

a) persoana impozabilă urmăreşte doar recuperarea contravalorii unor achiziţii de bunuri/servicii care au fost efectuate pe numele său, dar în contul altei persoane;

b) persoana impozabilă nu recuperează mai mult decât cheltuiala efectuată.

(6) În măsura în care persoana impozabilă poate face dovada că singurul scop este refacturarea de cheltuieli, fiind îndeplinite condiţiile prevăzute la alin. (5), nu este obligată să aibă înscrisă în obiectul de activitate realizarea livrărilor/prestărilor pe care le refacturează. Spre deosebire de situaţia prezentată la alin. (3), în cazul structurii de comisionar persoana impozabilă are dreptul la deducerea taxei aferente achiziţiilor de bunuri/servicii care vor fi refacturate, în condiţiile legii, şi are obligaţia de a colecta taxa pe valoarea adăugată pentru operaţiunile taxabile. Se consideră că la aplicarea structurii de comisionar exigibilitatea pentru operaţiunile refacturate intervine la data emiterii facturii de către persoana care refacturează cheltuieli efectuate pentru alte persoane, indiferent de natura operaţiunilor refacturate. Pentru fiecare cheltuială refacturată se va aplica regimul fiscal al operaţiunii refacturate, referitoare, printre altele, la locul livrării/prestării, cotele, scutirile livrării/prestării refacturate.

Problema este ca la programul Saga apare o eroare "Procent TVA invalid", cand incerc sa receptionez o factura (de refacturare) cu cota TVA 24% in februarie 2016 de exemplu...

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

prima data le faceti cu data facturi 31.12.2015, ca sa va lase sa puneti 24% TVA in partea de jos, apoi mergeti si modificati data si puneti pe februarie (cum ati zis) si validati. Ziceti ca ati reusit!
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

tigauc

#5 Mesaj de tigauc »

daca primesc factura de apa a chiriasului cu tva 9%, o refacturez tot cu 9%?

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Si cum ai dorii, cu 20%?
Crezi ca, daca pui aceeasi intrebare in mai multe locuri vei primii mai repede un raspuns?

tigauc

#7 Mesaj de tigauc »

Nu inteleg ironia. Pentru asta este forumul, nu?Da, am intrebat in doua locuri.Intrebarea mea era corespunzatoare topicului, nu inteleg unde am gresit. Este vreun regulament in care se impune postarea doar o data intr-un singur topic?Imi cer scuze atunci.

tigauc

#8 Mesaj de tigauc »

Am uitat sa va multumesc pentru raspunsul promt, desi retoric ce-i drept!

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Postarea multiplă duce la aglomerarea forumului în mod inutil. În plus se poate primi răspuns în ambele locuri, uneori discuțiile se pot purta în ambele locuri și se dispersează inutil subiectul. E mai greu de urmărit și devine enervant.
Și, da, e o regulă nescrisă, netiquette se numește, de comportament pe net, aici - pe forumuri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tigauc

#10 Mesaj de tigauc »

Va multumesc, tot patitul e priceput. De acum o sa respect.

roncovf

#11 Mesaj de roncovf »

ok, ok, da' cum facturezi, ca sunt interesat?

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Pentru TigauC
Daca postarea mea pare ironic, imi cer scuze, nu a fost intentionat.

tigauc

#13 Mesaj de tigauc »

In ciuda faptului ca mi s-a parut ironica, va apreciez pentru toate sfaturile profesioniste.Va multumesc si sper ca pe viitor sa fiti la fel de prompt.......pentru ca ne sunteti de mare ajutor.

Scrie răspuns