BON FISCAL COMBUSTIBIL

staicua

BON FISCAL COMBUSTIBIL

#1 Mesaj de staicua »

buna ziua
am si eu o intrebare, sunt noua in ale contabilitatii
am bonuri fiscale de combustibil, care au inscrise pe ele codul fiscal al societatii, inclusiv RO-ul
m-ar interesa cum il inregistrez in saga
la intrari bifez "B" si la detalii ce varianta trec ? nedeductibil, I-nedeductibil integral sau N50 - nedeductibil 50 %
ce alte documente ar trebui sa mai am in spatele bonului de combustibil? foaie de parcurs?
mutumesc anticipat

balazse

Re: BON FISCAL COMBUSTIBIL

#2 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
Cum se introduce, citeste aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=33493
Ca sa fie deductibil 100% trebuie sa faci dovada a fost utilizat exclusiv in scopul activitatii economice.
Daca nu poti atunci mergi pe "N50" dar daca nu are nici o legatura cu activitatea atunci mergi pe "integral".

PS: Mai utilizeaza butonul de "cautare", ca multe lucruri deja le gasesti pe forum. :wink:

steriel

#3 Mesaj de steriel »

Buna ziua!
Daca la o pizzerie avem angajat pentru delivery - vanzator la domiciliul clientului pe baza de comanda, pot deduce integral cheltuiala cu combustibilul daca nu am foi de parcurs, ordine de deplasare etc? (nu prea vad cum as putea intocmi asa ceva). Multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu. Foaia de parcurs este document solicitat de către codul fiscal pentru exercitarea dreptului de deducere. Nu are format standard ci un conținut minim stabilit tot de codul fiscal. Nu este neapărată nevoie de ordin de deplasare, comenzile plasate fiind suficiente, dar foaia de parcurs este obligatoriu să fie completată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns