D394 - noile codificari
Re: D394 - noile codificari
Daca selectat acea lista trebuia sa iti apara mai multe optiuni.
Incearca sa instalezi versiunea free a programului, poate ajuta.
Ce fel de "tip" ai selectat la "articole"?
Incearca sa instalezi versiunea free a programului, poate ajuta.
Ce fel de "tip" ai selectat la "articole"?
Pai intai il alegi din lista Fisiere>Articole si il asociezi fiecarui articol pt care se aplica taxare inversa.
Trebuie să aveți ultima versiune instalată (471).
La coduri, în listă, există codul 28 - Aur pentru investiții. Acela trebuie ales.
La coduri, în listă, există codul 28 - Aur pentru investiții. Acela trebuie ales.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc, tomac, gramaco si balazse ! Am instalata ultima versiunea , cea de ieri 05.07 si cand pun cursorul pe sagetica de la "Coduri taxare inversa D 394" nu imi apare nimic ...ca sa pot selecta , clar este ceva care nu fac bine dar, nu stiu ce ! ...offf, nu pot sa atasez o imagine 

-
La articole am selectat "Semifabricate"balazse scrie:Ce fel de "tip" ai selectat la "articole"?
-
Gata, acum am reusit ! Va multumesc tuturor pentru ajutor , promti ca intotdeauna ! Zi frumoasa si usoara, va doresc !
-
am tot citit si tot nu sunt in clar. Grupele astea ma innebunesc.
codul caen al societatii este -4532-"comert cu amanuntul de piese si acces auto" . cod care este scris si azi,pe certificat si in configurarea soc. in SAGA. Mai tarziu am inceput sa si montam piesele ce le vindeam( a devenit un service auto) si s-a adaugat si codul 4520 .este un singur punct de lucru cu o singura casa de marcat, cu activitatea principala 4532.
La iesiri tot timpul am inregistrat z-urile in 707 (vanzari) si 704 -servicii (manopera), la fel si facturile emise . niciodata nu am lucrat pe grupe si nici nu prea inteleg daca am obligatia sa le introduc si eu.
va rog mult ajutati-ma sa inteleg..
codul caen al societatii este -4532-"comert cu amanuntul de piese si acces auto" . cod care este scris si azi,pe certificat si in configurarea soc. in SAGA. Mai tarziu am inceput sa si montam piesele ce le vindeam( a devenit un service auto) si s-a adaugat si codul 4520 .este un singur punct de lucru cu o singura casa de marcat, cu activitatea principala 4532.
La iesiri tot timpul am inregistrat z-urile in 707 (vanzari) si 704 -servicii (manopera), la fel si facturile emise . niciodata nu am lucrat pe grupe si nici nu prea inteleg daca am obligatia sa le introduc si eu.
va rog mult ajutati-ma sa inteleg..
Nu aveți nevoie de grupe. Din codul 4520 numai partea de spălătorie auto are relevanță pentru D394.
Dacă în configurare societăți e 4532 e ok.
Dacă în configurare societăți e 4532 e ok.
-
uff! multumesc!! ce m-am disperat..
-
Buna ziua, in legatura cu noile codificari nu imi este clar cum operez la iesiri z-urile si facturi.
Am o firma cod caen 4520 spalatorie auto si magazin cu amanuntul piese auto cod caen 4532. Nu am lucrat cu grupe pana acum, operam cu 707 si 704.Cum am citit pe forum am creat doua grupe:
1) spalatorie auto cod caen 4520
2) magazin piese auto caen 4532( se trece caen sau se lasa fara? )
Iar cand operez un z-et ex: marfa magazin 100 lei selectez si grupa?Sau daca intr-un zet am si marfa si spalatorie selectez grupa doar la spalatorie sau si la marfa magazin?
Multumesc anticipat!
Am o firma cod caen 4520 spalatorie auto si magazin cu amanuntul piese auto cod caen 4532. Nu am lucrat cu grupe pana acum, operam cu 707 si 704.Cum am citit pe forum am creat doua grupe:
1) spalatorie auto cod caen 4520
2) magazin piese auto caen 4532( se trece caen sau se lasa fara? )
Iar cand operez un z-et ex: marfa magazin 100 lei selectez si grupa?Sau daca intr-un zet am si marfa si spalatorie selectez grupa doar la spalatorie sau si la marfa magazin?
Multumesc anticipat!
Fără cod CAEN.
Puteți opera grupa doar la veniturile din spălătorie auto.
Puteți opera grupa doar la veniturile din spălătorie auto.
-
Buna ziua. La o librarie avem zilnic mai multe vanzari cu bon de casa pe care inscriem la cererea clientilor CUI-ul clientului.
1. Aceste vanzari trebuie declarate distinct in 394 pentru fiecare CUI?
In versiunea noua a programului am observat ca exista la operatii ->iesiri -> tip C -> bon de casa cu cod fiscal. Operam aceste bonuri distinct? singurul document pe care il avem este rola de casa. Numele clientului nu-l avem decat daca creem un client pe baza CUI-ului. Poate nici sa nu fie corect.
sau
2.Nu se declara distinct livrarile cu bon cu CUI.
1. Aceste vanzari trebuie declarate distinct in 394 pentru fiecare CUI?
In versiunea noua a programului am observat ca exista la operatii ->iesiri -> tip C -> bon de casa cu cod fiscal. Operam aceste bonuri distinct? singurul document pe care il avem este rola de casa. Numele clientului nu-l avem decat daca creem un client pe baza CUI-ului. Poate nici sa nu fie corect.
sau
2.Nu se declara distinct livrarile cu bon cu CUI.
Nu se declară distinct. Există pentru că sunt unii care listează bon de casă cu CUI. Se și transferă din Market tot pe tipul ăla pentru cei care generează astfel de acte.
-
Buna ziua, va deranjez din nou si-mi cer scuze. In timp ce inregistram la iesiri bonuri dintr-o data am vazut ca a disparut coloana cu nr. bonuri. Nu stiu ce-am faccut pe ce am apasat dar cert este ca a disparut. Am mai facut o actualizare dar degeaba.
Va rog din suflet daca stie cineva ce pot face raman indatorata.
Va multumesc anticipat!
Va rog din suflet daca stie cineva ce pot face raman indatorata.
Va multumesc anticipat!
-
Gata s-a rezolvat
multumesc oricum