Buna ziua, am o firma neplatitoare de TVA, cu cod fiscal RO in registrul operatori intracomunitari, executam prestari servicii intracomunitare, in Italia, achizitionam prestari servicii (ex. cazare, masa, etc),intrebarea mea este, ce declaratie mai trebuie depusa in afara de 390?
Ce inregistrari contabile se fac, trebuie achitat TVA in Romania? Daca da , la ce anume. Clientii si furnizorii din Italia sunt inscrisi in VIES. Daca nu sunt inscrisi cum se procedeaza?
Firma neplatitoare de tva executam prestari serv Italia
-
Re: Firma neplatitoare de tva executam prestari serv Italia
301 pentru servicii achiziționate dacă sunt servicii pentru care societatea din RO este persoana obligată la plată.
Și veți plăti TVA în RO, la cota din RO pentru aceste servicii.
Vedeți ghidul de aici pentru a determina dacă sunt servicii ce se declară în D390 http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=1&t=10480
Pentru servicii achiziționate și declarate în D390 se depune și 301.
Și veți plăti TVA în RO, la cota din RO pentru aceste servicii.
Vedeți ghidul de aici pentru a determina dacă sunt servicii ce se declară în D390 http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=1&t=10480
Pentru servicii achiziționate și declarate în D390 se depune și 301.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua.
O societate neplatitoare de TVA doreste sa presteze intracomunitar, mai exact transport rutier, doar in UE. Am intrebat la finante si au zis ca nu mai trebuie sa se inregistreze in ROI si nici sa se inregistreze ca platitor de TVA.
Intrebare: cum trebuie emisa factura si cum inregistrez in contabilitate? Ce declaratii trebuie depuse, se plateste TVA in Romania?
Va multumesc.
O societate neplatitoare de TVA doreste sa presteze intracomunitar, mai exact transport rutier, doar in UE. Am intrebat la finante si au zis ca nu mai trebuie sa se inregistreze in ROI si nici sa se inregistreze ca platitor de TVA.
Intrebare: cum trebuie emisa factura si cum inregistrez in contabilitate? Ce declaratii trebuie depuse, se plateste TVA in Romania?
Va multumesc.
Ca orice factura. Nu se datorează TVA, nu se emite factură cu TVA, nu se depune vreo declarație specială. Răspunsul de la ANAF e mai mult decât lămuritor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Iar serviciile intracomunitare catre firma platitoare de tva din ue nu le declar in nici o declaratie?
-
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am aflat de la ghiseu si ce ma mai interesa.