Va rog sa ma lamuriti intr-o speta:
Am avut control de fond la o societatea care aplica TVA la incasare, dar in urma controlului mi-a dat jos TVA-ul facturat la o persoana juridica afiliata.
In acelasi timp de la aceasta persoana juridica, societatea se si aproviziona. Organele de control mi-au spus ca daca vreau sa cer acest TVA trebuie sa-l cer prin declaratia 300. Va rog sa ma ajutati:
1.pe ce rand din decontul de TVA sa trec acest TVA;
2.Ce fac cu facturile din sold, atat la client cat si la furnizor, care au bifa de TVA la incasare, in momentul in care o sa le platesc sau o sa le incasez, cu TVA-ul in SAGA?
Cu stima,
tva la incasare-afiliere
Re: tva la incasare-afiliere
Le stornați și le re-înregistrați fără bifă.
La stornare puneți data de 1 a lunii decembrie de exemplu și la dată document data facturii.
La stornare puneți data de 1 a lunii decembrie de exemplu și la dată document data facturii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: tva la incasare-afiliere
Am peste 30 de facturi, cote TVA diferite, stocabile, incasate sau platite partial...nebunie.Am ce face..
Referitor rand in decontul de TVA din luna, la societatea care aplica TVA la incasare, aveti o parere?
Eu cred ca ma duc pe randurile 22 si 23 si maresc sumele cu TVA de recuperat, respectiv rand 39 cu tva de plata.Idem o sa fac si pe cealalta societate.Ce ziceti?
Cu stima,
Referitor rand in decontul de TVA din luna, la societatea care aplica TVA la incasare, aveti o parere?
Eu cred ca ma duc pe randurile 22 si 23 si maresc sumele cu TVA de recuperat, respectiv rand 39 cu tva de plata.Idem o sa fac si pe cealalta societate.Ce ziceti?
Cu stima,