Dizolvare voluntara SRL -angajata in C.I.C.
Dizolvare voluntara SRL -angajata in C.I.C.
Salutari colegi,
ajutati-ma va rog cu un sfat.
In cazul dizolvarii voluntare se poate desface contractul de munca al unei angajate care are contractul suspendat pt Conceciu de ingrijire Copil?
Eu zic ca da, conform
Art. 56. — (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoană fizică, precum și în cazul dizolvării angajatorului persoană juridică, de la data la care angajatorul și-a încetat existența conform legii;
va multumesc.
ajutati-ma va rog cu un sfat.
In cazul dizolvarii voluntare se poate desface contractul de munca al unei angajate care are contractul suspendat pt Conceciu de ingrijire Copil?
Eu zic ca da, conform
Art. 56. — (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoană fizică, precum și în cazul dizolvării angajatorului persoană juridică, de la data la care angajatorul și-a încetat existența conform legii;
va multumesc.
-
Re: Dizolvare voluntara SRL -angajata in C.I.C.
chiar asa faci decizia cu art 56 1) lit a)
@costachet982
Mersi pentru raspuns.
Ai avut caz concret?
ITM-ul nu se leaga?
Mersi pentru raspuns.
Ai avut caz concret?
ITM-ul nu se leaga?
-
nu am avut caz concret inca
ce sa mai zica itm-ul cand se dizolva firma ( angajatorul )
ce sa mai zica itm-ul cand se dizolva firma ( angajatorul )
-
ptr linistea ta da si un tel la itm-ul de care apartii
Da. Îți confirm eu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
@TomaC
Mersi pt raspuns.
Ai avut tu caz concret?
Mersi pt raspuns.
Ai avut tu caz concret?
Da. Și i-am încetat cu acel articol. După ce am avut certificatul de radiere de la ONRC.
@TomaC
Mersi pt raspuns.
Am fost la ITM BH sa intrebam, daca se poate.
Am primit niste raspunsuri ....
Primul raspuns : nu se poate face dizolvare voluntara la 1 SRL cu 1 CIM suspendat pt CIC
La a 2-a incercare:
Ni s-a spus, ca persoana care este in CIC, dupa ce ii desfacem contractul( dupa readierea firmei) va trebuie sa mearga la AJOFM, sa se inregistreze ca somera, si din somaj sa intre din nou in CIC, altfel va pierde indemnizatia de crestere a copilului.
Chiar nu pot sa inteleg raspunsul celor de la ITM.
Trimit maine o colega sa se informeze si la DASO(fosta ASCO) , sa vad ce parere au ei.
In cazul tau, desfacerea CIM, a afectat cumva persoana respectiva dpdv al idmenizatiei de crestere a copilului?
Mersi pt raspuns.
Am fost la ITM BH sa intrebam, daca se poate.
Am primit niste raspunsuri ....
Primul raspuns : nu se poate face dizolvare voluntara la 1 SRL cu 1 CIM suspendat pt CIC
La a 2-a incercare:
Ni s-a spus, ca persoana care este in CIC, dupa ce ii desfacem contractul( dupa readierea firmei) va trebuie sa mearga la AJOFM, sa se inregistreze ca somera, si din somaj sa intre din nou in CIC, altfel va pierde indemnizatia de crestere a copilului.
Chiar nu pot sa inteleg raspunsul celor de la ITM.
Trimit maine o colega sa se informeze si la DASO(fosta ASCO) , sa vad ce parere au ei.
In cazul tau, desfacerea CIM, a afectat cumva persoana respectiva dpdv al idmenizatiei de crestere a copilului?
A intrat în șomaj.
Răspunsul 1 e aberant. Nu există nici o restricție legală în acest sens. Acel răspuns a fost dat așa, la plesneală, ca o opinie personală. Legea 85/2006 nu are o astfel de interdicție.
Răspunsul 1 e aberant. Nu există nici o restricție legală în acest sens. Acel răspuns a fost dat așa, la plesneală, ca o opinie personală. Legea 85/2006 nu are o astfel de interdicție.
@TomaC
A intrat în șomaj ??? Atunci persoana este afectata, pierde indemnizatia de ingrijire a copilului si va primi doar somaj. Inteleg bine?
Nici eu n-am gasit o prevedere in L85/2014, care sa interzica in acest caz dizolvarea voluntara
A intrat în șomaj ??? Atunci persoana este afectata, pierde indemnizatia de ingrijire a copilului si va primi doar somaj. Inteleg bine?
Nici eu n-am gasit o prevedere in L85/2014, care sa interzica in acest caz dizolvarea voluntara
-
tocmai a scris omu mai sus ca din somaj v-a reintra in cic.