Calcul concediu medical-2 contracte

mariap89

Calcul concediu medical-2 contracte

#1 Mesaj de mariap89 »

Buna ziua.Un salariat are un 2 ctr de munca la o firma ( unul de 5 ore si unul de 3 ore , pe functii diferite).Primul ctr este activ de anul trecut pana in prezent, iar ctr de 3 ore a fost activ din ian-martie inclusiv.In aprilie salariatul are CM.La calculul CM, se iau in calcul veniturile dupa ambele contracte?Multumesc

paturcai

Re: Calcul concediu medical-2 contracte

#2 Mesaj de paturcai »

Nu este treaba mea de ce un om are 2 contracte de munca de acest fel.
Ma rog.

Pentru perioada oct 2019-martie 2020 la contractul de munca (primul) activ neintrerupt introduceti in SAGA datele iar baza de calcul este format din media ultimelor 6 luni cu numar de zile si salarii realizate (asa cum va da programul)

La al doilea contract de munca (activ in perioada ian-martie 2020) se procedeaza la fel numai ca media va fi mai mica; dupa ce introduceti in SAGA datele concediului medical vi se va calcula o medie (pentru cele 3 luni cat a fost activ), acea medie o luati in calcul atunci cand calculati concediul medical.

Salariatul a avut stagiul de cotizare complet si deci puteti sa-i calculati asa.

Exemplu pentru perioada ian-martie 2020:
ian 2020....20 zile....250 lei
feb 2020....20 zile....250 lei
mar 2020....22 zile...250 lei
Total zile...62 zile...realizat=750 lei, media zilnica 12,10 lei/zi (750 lei/62 zile)

Pentru perioada cat va fi in concediu medical va primi doua indemnizatii de concediu medical, calculate diferit:
- la primul contract pentru numarul de zile va avea o medie
- al doilea contract pentru numarul de zile va avea media pe zi de 12,10 lei (in functie de procentul afectiunii)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

mariap89

#3 Mesaj de mariap89 »

Multumesc

rusur332

#4 Mesaj de rusur332 »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Un salariat cu 2 contracte de munca active cu timp partial la acelasi angajator aduce in luna septembrie 2020 concediu medical cod indemnizatie 01.
Primul contract de munca are stagiu de cotizare 6 luni ,iar al doilea contract este activ din luna august .
1. Baza de calcul se calculeaza la ambele contracte ?
2. Inregistrez concediu medical doar la primul contract de munca ( avand stagiu de 6 luni) ?
3. Cum intocmesc prezenta pentru al doilea contract de munca (daca nu inregistrez concediu medical)

Multumesc!

Scrie răspuns