Bon casa de marcat și dosarul lunar

Mesaj
Autor
calfav592
Mesaje: 142
Membru din: Joi Oct 08, 2015 12:19 am

Bon casa de marcat și dosarul lunar

#1 Mesaj de calfav592 »

Buna ziua,
acuma de când casele de marcat transmit datele la anaf, eu la dosarul cu acte al firmei este suficient dacă prind DOAR jurnal casa de marcat în care sunt cuprinse toate zilele din luna, cu total vânzări luna, sau pe langa acesta mai este nevoie sa prind și Zet-urile zilnice? Va mulțumesc.

baldaul
Mesaje: 65
Membru din: Mar Sep 22, 2015 2:40 pm

Re: Bon casa de marcat și dosarul lunar

#2 Mesaj de baldaul »

Din puntul meu de vedere, trebuie si este firesc sa "prindeti" zilnic rapoartele Z-et ale casei de marcat, astfel dovediti si inregistrati incasarile zilnic numerar in ragistrul de casa. Jurnalul lunar al casei de marcat il generati o data pe luna, respectiv la sfarsitul lunii nu ? Cum dovediti si inregistrati incasarile zilnice numerar , daca nu aveti raport z cu inchiderea zilei, in registrul de casa care trebuie editat zilnic ?

calfav592
Mesaje: 142
Membru din: Joi Oct 08, 2015 12:19 am

Re: Bon casa de marcat și dosarul lunar

#3 Mesaj de calfav592 »

La incasarea prin Epos la banca, primesc sute de bonuri cu incasarea + Settlement (unu pe zi), si mai listez la sfarsit de luna peste 100 pagini cu toatae incasarile prin Epos.
Intrebarea mea este; mai trebuie sa punem la dosar aceste sute bonuri pe langa extrasul de cont? dar Settlement? Este timp suplimentar cu aranjarea fiecarui bonulet pe data si prinderea lor cu Settlement zilnic. :oops: :oops: :oops:
Multumesc.

momird
Mesaje: 11
Membru din: Mar Aug 31, 2021 10:08 am

Re: Bon casa de marcat și dosarul lunar

#4 Mesaj de momird »

Incasarile prin epos se regasesc pe extrasul de la banca, nu vad sensul arhivarii acestora, eventual pastrarea lor pana la verificarea cu extrasul de cont pentru eventualele discrepante. Parerea mea.

Scrie răspuns