INSTALARE SAGA

Mesaj
Autor
vladua750
Mesaje: 1
Membru din: Mie Noi 11, 2015 12:37 pm

INSTALARE SAGA

#1 Mesaj de vladua750 »

Buna ziua,
Lucrez in saga doar partea de salarii.
1.As dori sa ma mut din programul HANSAWORLD (va rog mult daca a mai avut cine programul asta si s-a mutat in saga cum ati procedat?)se poate prelua toate stocurile pe codurile care le am ,se poate prelua istoricul clientilor si furnizorilor?
2.As avea nevoie sa vad in retea (adica sa lucrez in acelasi timp pe toate 3 calculatoare de exemplu eu partea de extrase,colegul facturare,si celalat introducere factura marfa) iar la sfarsit sa ramana toate salvate se poate?
3.cum procedez iau licenta pt fiecare calculator+partea de stocuri si in retea cum se face legatura??(sunt paralela cu partea de IT)
4. se poate ca cei de la saga sa ma ajute cu instalarea ,impotul de date (binenteles contra cost) sau alticineva de pe acest forum?

VA MULTUMESC ANTICIPAT!

paturcai
Mesaje: 8077
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

Re: INSTALARE SAGA

#2 Mesaj de paturcai »

1. Ce nu se poate:
- nu se poate prelua istoricul clientilor si furnizorilor (nici nu ar avea cum, este ca si cum ati cumpara o casa noua si doriti sa aveti tot istoricul acesteia); datele de preluare sunt istoricul (de fapt soldul) respectivelor conturi; cu totii incepem o viata noua la un moment dat; dati-va o sansa: puteti avea istoricul salvat din celalalt soft in format PDF pentru fiecare firma in parte (de exemplu) NU cred ca mai intereseaza pe cineva ce s-a intamplat acum N ani.
Ce se poate:
- stocuri IMPREUNA cu codurile produselor de pe vechiul soft se vor salva intr-un tabel XLS; preluarea este simpla: se intra in Fisiere---->Articole----->si acolo aveti un buton (ultimul buton dupa: aduag, modific, etc...spre dreapta.
2. Daca doriti "viteza" in operare si posibilitatea de a lucra in acelasi timp in acelasi loc (exemplu: Banca, Casa, etc) este recomandat sa aveti licenta pe fiecare statie de lucru si sa va hotarati care dintre statiile de lucru va deveni "server" (acolo unde datele se vor salva)
Daca nu vreti sa lucrati in acelasi timp in acelasi loc (Banca, Casa, etc), luati in considerare ca unul dintre computere sa aiba licenta si in acelasi timp sa fie "principal"/"de baza" locul in care se vor salva toate datele introduse; dupa ce instalati SAGA C pe acea statie, dati "share" la folderul in care s-a instalat si in acelasi timp trebuie sa dati drepturi in retea (adica ceilalti utilizatori sa poata lucra in computerul in care SAGA C este instalat, prin retea); fiecare utilizator isi poate vedea de treaba (recomandabil nu la aceeasi firma)
Dupa ce ati instalat SAGA C pe computerul principal (de baza), fiecare statie trebuie sa-si instaleze SAGA C (doar pentru suport, nu pentru utilizare); dupa ce pe fiecare statie s-a instalat SAGA C, se sterge de pe ecran iconul creat, se mergea la NETWORK, se cauta folderul SAGA C care (se vede pe toate calculatoarle) se intra in acel folder, se cauta SC.exe, se da click dreapta si se alege (atentie de pe fiecare statie de lucru care doreste acces) SEND TO DESKTOP CREATE SHORTCUT
3. SAGA C in versiune integrala costa 350 lei (cu stocuri cu tot)
4. Nu imi permit sa spun ca echipa de la SAGA va poate ajuta cu instalarea de la A la Z, dar va ajuta pentru probleme punctuale (exemplu: am erori la D112, nu se deschide D394, chestii din astea minore)

Va rog sa nu folositi SAGA C (veti vedea in viitor ca am avut dreptate) numai pentru SALARII, pentru ca ceea ce gasiti in SAGA C nu veti gasi in niciun alt soft pentru contabili in Romania.
Este singurul soft din Romania care este conceput pentru a ajuta profesionistii din contabilitate (in primul rand), este singurul soft de contabilitate din Romania care tine la parerea contabililor; sugestiile contabililor devin parte a acestui soft; este singurul soft contabil din Romania care "stie" legislatie si nu te lasa sa ai initiative luate dupa ureche; este singurul soft contabil din Romania care are automatizate procesele in proportie de 95% (datele introduse manual in INTRARI, IESIRI, SALARII, BANCAA, CASA, etc) genereaza note contabile automat, interventia utilizatorului este minima; este singurul soft din Romania care te atentioneaza cand folosesti conturile de gr. I (exemplu: 411, 101, 117) in situatia in care exista deja conturi de gr. II (exemplu: 4111, 1012, 1171); este singurul soft din Romania conceput si pus in opera cu utilizatorii. SI nu in ultimul rand, este cel mai accesibil soft de contabilitate de care contabilii pot avea parte.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

serbanr418
Mesaje: 105
Membru din: Mar Feb 28, 2012 1:24 pm

INSTALARE SAGA IN RETEA

#3 Mesaj de serbanr418 »

Buna ziua,

Dragi colegi vin cu rugamintea la voi, de a ma ajuta cum se poate instala Saga c s saga ps in retea locala. Am lucrat pana in prezent doar de pe un singur calculator, dar as dori sa se poata lucra cu aceeasi licenta, pe 2 calculatoare in aceeasi locatie. Care sunt pasii de instalare a programul cu toate datele care sunt pe programul server. Va multumesc frumos!

Avatar utilizator
balazse
Mesaje: 24124
Membru din: Vin Iun 20, 2008 12:00 am
Localitate: Satu Mare

Re: INSTALARE SAGA

#4 Mesaj de balazse »

Ca si prim pas citeste cele mentionate in "ajutor" -> "manual de utilizare" -> "content" -> "inainte de a incepe" -> "informatii pentru retea".
Pe statie (atentie nu server, unde este instalat programul Saga), pentru a nu fi nevoie de a copia cele doua fisiere in folderul system, se poate instala programul free (descarcat direct de pe site), dupa care stergi folderele create.
In rest procedezi asa cum este mentionat in manual.

adrigela77
Mesaje: 496
Membru din: Joi Feb 17, 2011 1:23 pm

Re: INSTALARE SAGA

#5 Mesaj de adrigela77 »

Buna ziua. Este cumva un tutorial cu modul de instalare a progr de pe un calc pe un laptop? Vă rog să îmi dați și mie. Mulțumesc.

Avatar utilizator
herganiec
Mesaje: 8222
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

Re: INSTALARE SAGA

#6 Mesaj de herganiec »

1.copiezi pe un stick tot folderul SAGA de pe calculator.
2.apoi de pe stick il copiezi pe laptop complet.
3.descarci de pe site programul Saga complet... in laptop, il lansezi, si se instaleaza in același loc unde ai Saga copiat anterior.
4. la terminare pornesti programul, daca cere noul cod de activare mergi pe site la Saga te loghezi cu user si parola primita pe mail cand ai facut contractul, si ai posibilitatea sa schimbi codul de activare.
Succes.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Avatar utilizator
septimiuv
Mesaje: 11898
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Cernica

Re: INSTALARE SAGA

#7 Mesaj de septimiuv »


adrigela77
Mesaje: 496
Membru din: Joi Feb 17, 2011 1:23 pm

Re: INSTALARE SAGA

#8 Mesaj de adrigela77 »

Multumesc mult ptr raspuns, spor la treaba tuturor.

gheorghei642
Mesaje: 701
Membru din: Lun Mai 10, 2010 12:00 am

Conectarea la baze de date din WEB

#9 Mesaj de gheorghei642 »

Butonul "WEB" din "IntretinereBD" este activ, acum. Se stie ceva despre conectarea la baze de date din WEB?

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25898
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: INSTALARE SAGA

#10 Mesaj de tomac »

@gheorghei642
Luni, pe blog, mai multe detalii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gheorghei642
Mesaje: 701
Membru din: Lun Mai 10, 2010 12:00 am

Re: INSTALARE SAGA

#11 Mesaj de gheorghei642 »

Va multumesc frumos!

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25898
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: INSTALARE SAGA

#12 Mesaj de tomac »

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

neagul97
Mesaje: 3
Membru din: Mie Feb 07, 2024 8:54 am

Re: INSTALARE SAGA

#13 Mesaj de neagul97 »

Buna ziua,
Am o licenta pe un calculator pe care operez.
Contabilul are acces prin WEB, dar nu poate vedea toate meniurile.
Ca sa aiba acces la tot , trebuie cumparata o a 2-a licenta sau se poate instala saga C, pe calculatorul lui cu userul meu?
Multumesc

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25898
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: INSTALARE SAGA

#14 Mesaj de tomac »

Dacă are contabilul licență SAGA, poate crea firma la el și o poate accesa și din desktop.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

neagul97
Mesaje: 3
Membru din: Mie Feb 07, 2024 8:54 am

Re: INSTALARE SAGA

#15 Mesaj de neagul97 »

Momentan, sunt singurul client. Cum sa fac totusi, sa poata la sf de luna sa faca inchiderea? Pot sa-i instalez pe calculator SAGA C, si sa-i dau acces prin userul meu doar 1-2 zile ? Sau trebuie sa-i duc Laptopul meu :))?

Scrie răspuns