Buna ziua , am rugamintea sa ma ajute colegii care au inteles aplicarea cotelor de tva pentru horeca pentru urmatoarea situatie, lamurindu-ma astfel si pe mine :
tva din 01.01.2023 pentru
1. Preparat in procesul de productie bar , are in compozitie conform retetei : cafea, lapte, zahar - cota de tva va fi 9% ( deoarece preparatul contine zahar )
2. Preparat Limonada , reteta contine : apa minerala + lamai+ zahar - cota tva 19% ( deoarece preparatul contine apa minerala )
3. Preparat non alcoolic , reteta : grefe, portocale, sfecla, mere, miere - cota tva 9% ( deoarece este extras din fructe si legume?
4. Bere la halba - 9% ( din 5% in 9% de la 1 ian 2023)
Va multumesc anticipat !
TVA HORECA
Re: TVA HORECA
A aparut pe undeva vreo precizare oficiala privind bauturile pe baza de cafea+adaousuri(cappucino, latte, ciocolata calda) la automate comerciale legate de cota de TVA?
Re: TVA HORECA
Nu, nu a apărut nicăieri și nici nu au de gând să clarifice ceva.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.