e-transport
e-transport
Buna ziua! Sunt incepator in ceea ce priveste transportul marfurilor cu risc fiscal ridicat. Am si eu o intrebare : o firma care efectueaza transport de agregate minerale pe care le achizitioneaza de la o balastiera cu factura/aviz, le face NIR si isi pune adaos comercial si apoi le revinde altei societati comerciale trebuie sa declare in e-transport? sau sa faca si e-factura? Cum vedeti dvs lucrurile?
Re: e-transport
Da, trebuie e-Transport. Și e-Factura.
Dacă doar le-ar transporta nu ar avea nicio problemă. Dar cum le și cumpără trebuie ambele.
Dacă doar le-ar transporta nu ar avea nicio problemă. Dar cum le și cumpără trebuie ambele.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
am tot incercat,sa gasesc in OUG 41/2022,raspunsul la intrebarea mea:deci trebuie raportat in e -transport ,transportul prod cu risc fiscal ridicat pe terit national indiferent daca clientii sunt pers fizice sau juridice?...
multumesc ptr raspuns
multumesc ptr raspuns
Buna ziua! chiar daca intermediarul de produse de risc nu este depozitar? Va rog frumos si eu am nevoie de o lamurire. Ansamblul auto trebuie sa primeasca pentru ruta pe care urmeaza sa o parcurga, inainte de plecare spre descarcare, doua coduri UIT ? un cod emis de balastiera ( mentionam faptul ca aici comunicam adresa exacta unde o sa descarcam marfa ) si unul emis de intermediarul de produse ?
@gondorg77 - pentru că nu depinde de fel de client aveți. Se declară indiferent că e client persoană juridică sau persoană fizică.
@naea935 - transmit doar cei care se regăsesc în categoriile de persoane obligate așa cum sunt definite în OUG 41/2022.
@naea935 - transmit doar cei care se regăsesc în categoriile de persoane obligate așa cum sunt definite în OUG 41/2022.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
va multumesc pentru raspuns !