CONCEDIU MEDICAL (FARA COTIZATIE)

Mesaj
Autor
mihalyd54
Mesaje: 1
Membru din: Vin Oct 20, 2017 1:09 pm

CONCEDIU MEDICAL (FARA COTIZATIE)

#1 Mesaj de mihalyd54 »

Buna ziua. Am un salariat cu concediu medical dar nu are cele 6 luni pt. baza de calcul, asa ca este fara cotizatie.
In D112 scoate eroare ca are zile concediu medical 10 zile , dar la valoarea apare 0. lei.
Poate sa mi ajuta cineva cu rezolvare?

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25991
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: CONCEDIU MEDICAL (FARA COTIZATIE)

#2 Mesaj de tomac »

Se introduce la fel ca unul care se plătește - 5 zile din FS și restul din CCI, doar că nu se completează nimic la venituri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

csomore294
Mesaje: 9
Membru din: Mar Mai 03, 2016 3:58 pm

Re: CONCEDIU MEDICAL (FARA COTIZATIE)

#3 Mesaj de csomore294 »

Buna ziua. Caz asemanator, concediu medical cu 125 zile de cotizatie, la locul de munca in afara functiei de baza. Dezi la locul de munca principal nu s-a pus problema zilelor de cotizatie, doar la locul de munca part time. Cei de la Casa de sanatate nu accepta plata indemnizatiei, e ok, numai ca imi cer si modificarea declaratiei 112, deci trebuie modificat si statul. Am incercat sfatul cu modificarea la zero a veniturilor de baza pentru media zilnica in concedii medicale, dar la delaratie imi da eroare. Am incercat si prin schimbarea fondului de la CCI in FS, tot eroare imi da la generarea declaratiei.
Cum trebuie procedat in cazul de fata?

ionf605
Mesaje: 18
Membru din: Lun Iun 22, 2009 12:00 am

Re: CONCEDIU MEDICAL (FARA COTIZATIE)

#4 Mesaj de ionf605 »

Buna ziua, am o intrebare. este o salariata care are CM cu 06 2 zile, dupa care i s-a eliberat CM cu 01 inca 7 zile. Are stajiu de cotizare doar 1 luna.
Daca angajatorul doreste, poate sa ii platesca concediu medical, cel cu codul de indemnizatie 01? Medicul care a eliberat CM cu 01, n-ar fi trebuit sa ceara adeverinta de la angajator cu numarul de zile de CM avute in ultimele 12/24 de luni?
Multumesc anticipat.
O zi buna,

pinteae
Mesaje: 2007
Membru din: Joi Feb 10, 2011 12:00 am
Localitate: Targu Mures

Re: CONCEDIU MEDICAL (FARA COTIZATIE)

#5 Mesaj de pinteae »

1. Daca doreste, pentru zilele de cm cu codul 01, angajatorul poate sa-i plateasca echivalentul indemnizatiei de cm, doar ca la prelucrarea certificatului medical, nu vei inregistra sume. Din moment ce nu are stagiu de cotizare, nu poate beneficia de indemnizatie. Sunt implicatii pe CAS si CASS. Zilele de CM fara stagiu sunt tratate ca zile de suspendare CIM;
2. Din pacate, nu toti medicii stiu ca eliberarea certificatelor de CM se face doar daca se prezinta adeverinta privind stagiul de asigurare. Dar, din pacate sunt firme care fie nu elibereaza adeverinta, fie elibereaza adeverinta de stagiu, chiar daca salariatul nu indeplineste stagiul minim de asigurare.
Eugen Pintea

Scrie răspuns