ITM online Anul Domnului 2023

Mesaj
Autor
paturcai
Mesaje: 8077
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

ITM online Anul Domnului 2023

#1 Mesaj de paturcai »

Stimati colegi
Nu stiu cati dintre voi au intampinat neplacuta situatie in care ITM a refuzat trimiterea parolei si inregistrarea REVISAL pe motiv ca: procura notariala nu este SPECIAL pentru ITM si este generala mai mult pentru ANAF.
Sunt unul dintre necajitii care a patit-o.
Pe scurt:
La o firma noua, am o Procura Notariala (Speciala - ce le mai plac chestiile acestea cu denumiri exotice) unde in prima parte spune ca sunt abilitat sa ma inregistrez in SPV, cel care m-a "procurat" a acceptat termenii si conditiile din SPV.

In partea a 2-a a Procurii (care nu este SPECIALA) scrie in felul urmator:
Pentru aducerea la indeplinire a prezentului mandat, mandatarul va semna valabil in numele si pe contul societatii mandante in fata oricaror persoane fizice sau juridice, va putea sa faca orice fel de cereri sau declaratii, va depune si va ridica orice fel de inscrisuri, inclusiv declaratiile fiscale in format electronic, va semna si depune toate documentele si declaratiile depuse in format electronic, va achita orice fel de taxe, semnatura sa fiind opozabila societatii.
Mandatarul societatii va reprezenta societatea mai sus mentionata in fata institutiilor competente (Administratia Finantelor Publice, Administratia Locala de Impozite si Taxe, Camera de Comert, Oficiul Registrul Comertului, Primarie, Inspectoratul Teritorial de Munca) ori de cate ori este necesar, pentru a solicita si semna declaratiile fiscale.
Oricat de nespecialist ai fi in domeniul juridic, textul de mai sus, imi da dreptul sa depun, sa reprezint si sa semnez in numele societatii.

Iata ce raspunde ITM Bucuresti (prin emailul din 28.03.2023):
Buna ziua,
Procura se refera asa cum ati scris si dvs. la declartaii fiscale (care nu se depun la ITM..)
Procura notariala trebuie sa contina mandat special pentru ITM, in indeplinirea caruia sunteti imputernicit sa semnati documentele necesare in vederea depunerii fisierului .rvs si eliberarea parolei Revisal, sa depuneti si sa ridicati orice fel de documente in legatura cu acest mandat, precum si orice alte documente va fi necesar.
Fireste, ca am solicitat explicatii sustinand ca se interpreteaza gresit de catre ITM Bucuresti a intelesului si a celei de a doua parti a Procurii.
Iata ce spune ITM Bucuresti, ca raspuns:
Buna ziua.
Mandatul din procura dvs. este pentru Ministerul Economie si Finantelor/ ANAF/ Declaratii fiscale, SPV, Dosar fiscal
La ITM nu se depun/ transmit declaratii fiscale.

Intrebarea este urmatoarea: (de fapt sunt doua)
- Exista in legislatia legata de ITM vreo prevedere in care sa se spuna ca pentru depunerea online trebuie procura speciala STRICT numai pentru ITM? (sincer am cautat si nu am gasit)
- Cum se poate trimite totusi online solicitarea de eliberare a parolei si fisierul cu extensie RVS?

Eu consider ca din cele de mai sus am tot dreptul sa depun si sa solicit documente de la ITM

De cealalta parte, stiu ca exista si o solutie pentru a trece peste acest impediment dar cei care nu au la indemana solutia, ce fac?
Ce se intampla de fapt in institutiile statului?
Pana acum eram alungati sa nu intram sa NU INDRAZNIM sa trecem pe langa instituiile de Stat de frica COVID, acum nu stiu cum sa ne mai invite prin mijloace ridicole sa le vizitam sediile.

La a 2-a problema, solutia este simpla: imputernicitul sa fie salariat. Salariatul pe baza de delegatie/imputernicire (bineinteles ca nu exista un model in legislatie SPECIAL pentru ITM) poate sa depuna REVISAL si fisierul RVS si sa obtina parola.

A mai patit cineva o astfel de situatie?
Exista in legislatie "procura speciala" pentru ITM? Daca exista ma puteti ajuta sa vad ce trebuie sa contina acceasta procura?
Eu cred ca nici notarii nu stiu cum trebuie sa "sune" aceasta procura pentru ITM (ce sa scrie in ea? ca poti sa depui RVS si sa soliciti parola?!, daca maine fisierul RVS se va numi CTN, ce fac notarii? modifica? daca maine la parola si utilizator nu i se mai spune asa ci i se va spune "credentiale" - asa cum sunt denumite generic -, ce fac notarii, trec in loc de parola "credentiale"?)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

paturcai
Mesaje: 8077
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

Re: ITM online Anul Domnului 2023

#2 Mesaj de paturcai »

Am ales calea simpla: am trimis documentele nesemnate electronic (pentru ca procura nu este recunoscuta de catre jurista de la ITM, este vorba despre o femeie care doreste neaparat sa iasa in evidenta, si o va face) si am primit urmatorul raspuns (din PUTUL GANDIRII):

Retrimiteti formularele semnate cu semnatura electronica calificata de catre reprezentantul legal, sau semnate de catre persoana imputernicita, in baza unei procuri notariale.

Sigur ca toti avem umorile noastre, dar sa ajungi sa respingi total nefondat pe lipsa de prevederi legale mi se pare mult prea mult, mai mult decat poate cineva sa indure.
Sper sa isi gaseasca fericirea intr-un fel sau altul.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

gyorfic
Mesaje: 4
Membru din: Vin Feb 15, 2013 2:43 pm

Re: ITM online Anul Domnului 2023

#3 Mesaj de gyorfic »

Doamne, cu ce cap patrat aveti de-a face!!! Eu am trimis pe mail la ITM Timis urmatoarele documente: CUI, Adresa depunere REVISAL, Cerere eliberare parola si copia cartii de identitate a imputernicitului. Atat!!! nu procura, nu alte inventii. In 20 de minute am primit pe mail: "Acesta este un mesaj de confirmare a transmiterii reges-ului, parolei si inregistrarii documentelor, listarea acestuia fiind dovada suficienta a depunerii la I.T.M." Fara cuvinte.....

pomparaus
Mesaje: 4131
Membru din: Vin Iun 06, 2014 10:47 am

Re: ITM online Anul Domnului 2023

#4 Mesaj de pomparaus »

Nu e vorba de procura speciala pentru ITM, dar respectiva cucoana s-a legat strict de continutul procurii tale : " .... Inspectoratul Teritorial de Munca ori de cate ori este necesar, pentru a solicita si semna declaratiile fiscale". nicidecum ca esti persoana imputernicita in relatia cu ITM si transmitere revisal pentru acea firma.
S-a legat strict de continutul procurii tale notariale : daca dai peste o asemenea persoana.....

Avatar utilizator
ovidiuo
Mesaje: 609
Membru din: Joi Sep 05, 2019 8:38 am

Re: ITM online Anul Domnului 2023

#5 Mesaj de ovidiuo »

@paturcai: Nu ai cu cine ! Atat proceseaza creierul lor .. nu te enerva, ca tot tie iti faci rau !

P.S. ... astia de la ITM, de la IT, zici ca lucreaza cel putin la N.S.A. - asa i-o fi instruit Ghita la cursurile de formare ! :D

Avatar utilizator
balazse
Mesaje: 24125
Membru din: Vin Iun 20, 2008 12:00 am
Localitate: Satu Mare

Re: ITM online Anul Domnului 2023

#6 Mesaj de balazse »

Pentru PaturcaI
Si ce te-a oprit sa trimiti documentele semnat digital (o semnatura digitala se face in cateva secunde fara costuri)? :D

paturcai
Mesaje: 8077
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

Re: ITM online Anul Domnului 2023

#7 Mesaj de paturcai »

Problema este simpla.
S-a simplificat (normal ca glumesc!)
Ca sa fiti pe placul celor de la ITM trebuie PROCURA SPECIALA in care sa fie trecut EXPLICIT ce se face pentru ITM (asa cum se scrie pentru ANAF) cu lux de amanunte.
AM cerut intocmirea unei procuri cu tot stufarisul pe care il faci la ITM si cu juraminte si cu aghesmuiri si am reusit sa induplec pe cea/cel care aproba.
De fapt online este o chestiune mai mult de fatada, pentru ca trebuie a mergi la NOTARIAT (nu am nimic cu notarii Doamne fereste!) cand esti programat iei procura, scanezi TOATE documentele iti pui semnatura ta digitala (biții mei sau ai fiecaruia) si trimiti documentele.
Nu cred NU CRED ca cine primeste sau aproba are studii in acest domeniu.
Acesti "responsabili" au luat parte la o informare (sau cum se face cu SSM - asta e o alta poveste de adormit copiii) in care li s-a spus (responsabilului) ce trebuie sa verifice. Studii de specialitate DELOC (ca la ANAF cu D150 si SPV, unde salariile sunt pe masura: cu cat pricepi mai putin cu atat salariul este mai mare.
Ma rog, nu-i platesc eu. Nu as putea ar fi sub demnitatea mea sa le platesc acest serviciu.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns