angajare persoana cu handicap

Mesaj
Autor
fodore
Mesaje: 172
Membru din: Mie Feb 04, 2009 12:00 am

angajare persoana cu handicap

#1 Mesaj de fodore »

Daca o societate angajeaza o persoana cu handicap accentuat nerevizuibil aceasta este scutit de impozit pe venit ? alte facilitati ?. Am auzit ca daca lucreaza cel putin trei luni ar putea beneficia de pensie este posibil acest lucru ?

paturcai
Mesaje: 8077
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

Re: angajare persoana cu handicap

#2 Mesaj de paturcai »

Beneficii angajatori:
Angajatorii care au salariați persoane cu dizabilități beneficiază de câteva facilități fiscale. În primul rând, sunt deductibile de la calculul profitului impozabil următoarele:
Cheltuielile realizate pentru adaptarea la noul loc de muncă;
Cheltuielile efectuate pentru cumpărarea de utilaje sau echipamente care urmează a fi folosite de către persoanele cu dizabilități;
Cheltuielile aferente transportului persoanelor cu dizabilități între casă și locul de muncă;
Cheltuielile necesare transportului materiilor prime, al produselor finite și al altor produse la domiciliul persoanelor cu dizabilități dacă acestea lucrează de acasă.
De asemenea, cheltuielile necesare pentru integrarea la locul de muncă, pentru pregătirea, orientarea și perfecționarea profesională a persoanelor cu dizabilități sunt deductibile din bugetul asigurărilor de șomaj pe care firma îl plătește către bugetul de stat.
Cei care angajează persoane cu dizabilități deși nu sunt obligați de lege, vor primi de la stat, timp de un an, salariul minim pe economie pentru fiecare persoană angajată, dacă aceasta este păstrată drept angajat cel puțin doi ani.
De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenți cu dizabilități, sunt scutiți de la plata asigurării de șomaj și chiar primesc lunar, timp de 18 luni, anumite sume, după cum urmează:
un salariu de bază minim brut, pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii;
1,2 salarii de bază minime brute, pentru absolvenții învățământului secundar superior sau ai unei școli postliceale;
1,5 salarii de bază minime brute, pentru absolvenții unei instituții de învățământ superior.
Unitățile protejate autorizate, înființate pentru a angaja persoane cu dizabilități beneficiază, la rândul lor, de câteva avantaje:
scutirea de la plata taxelor de autorizare la înființare sau de reautorizare;
anumite drepturi acordate de autoritățile locale, finanțate din fonduri proprii.

Obligatii angajatori:
Firmele sau instituțiile care nu angajează persoane cu dizabilități pot opta pentru una dintre alternativele de mai jos:
plata lunară spre bugetul de stat a unei sume echivalente cu 50% din salariul minim brut la nivel de țară înmulțit cu numărul de locuri de munca pe care nu au angajat persoane cu dizabilități;
achiziționarea de produse sau servicii realizate de unități protejate autorizate într-o sumă echivalentă sumei datorate la bugetul de stat.

Beneficii (daca se poate spune asa) pentru persoanele cu dizabilitati (handicap):
Drepturile salariale și alte beneficii
Ca persoană cu dizabilități, beneficiezi, pe lângă salariul lunar, și de indemnizația de handicap sau de cea de însoțitor (dacă este cazul). Mai mult, ai aceleași drepturi salariale precum ceilalți angajați, însă nu vei plăti impozitul pe salariu.

În ceea ce privește pensia, dacă ai realizat un stagiu de cotizare, potrivit legii, poți beneficia de reducerea vârstei de pensionare în funcție de gradul de handicap, conform următoarelor situații:
reducere de 15 ani pentru persoanele cu handicap grav, dacă au calitatea de asigurat și au achitat cel puțin o treime din stagiul complet de cotizare;
reducere de 10 ani pentru asigurații cu handicap accentuat dacă au achitat cel puțin două treimi din stagiul complet de cotizare;
reducere de 10 ani pentru persoanele cu handicap mediu dacă au realizat stagiul complet de cotizare.
În plus, dacă lucrezi de la domiciliu, poți beneficia, din partea angajatorului, de transportul la și de la domiciliu a materiei prime și a materialelor diverse necesare realizării activității. Mai mult, ca persoană cu dizabilități poți lucra mai puțin de opt ore pe zi, dacă aceasta a fost recomandarea comisiei de evaluare.
De asemenea, angajatorul este obligat să îți ofere un preaviz plătit de minimum 30 de zile lucrătoare la desfacerea contractului individual de muncă pentru motive neimputabile acestuia.
Baza legala: Legea nr. 76/2002 și Legea nr. 448/2006
Drepturi de proprietate intelectuala: https://bundeangajat.olx.ro/dreptul-la- ... jatorului/
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

zorilaz718
Mesaje: 1
Membru din: Lun Iul 20, 2009 12:00 am

Re: angajare persoana cu handicap

#3 Mesaj de zorilaz718 »

Vreau sa angajez o persoana cu handicap permanent cine stie sa-mi raspunda ce impozite si taxe platesc.Multumesc

toaderc881
Mesaje: 7
Membru din: Mie Dec 21, 2022 5:14 pm

Re: angajare persoana cu handicap

#4 Mesaj de toaderc881 »

"De asemenea, cheltuielile necesare pentru integrarea la locul de muncă, pentru pregătirea, orientarea și perfecționarea profesională a persoanelor cu dizabilități sunt deductibile din bugetul asigurărilor de șomaj pe care firma îl plătește către bugetul de stat.
Cei care angajează persoane cu dizabilități deși nu sunt obligați de lege, vor primi de la stat, timp de un an, salariul minim pe economie pentru fiecare persoană angajată, dacă aceasta este păstrată drept angajat cel puțin doi ani."

ce documente trebuiesc intocmite pentru obtinerea acestor facilitati si unde trebuie depuse?

popescudm702
Mesaje: 313
Membru din: Lun Mar 21, 2011 4:20 pm

Re: angajare persoana cu handicap

#5 Mesaj de popescudm702 »

cum se calculeaza contributiile la salariul de 1500 lei...angajare 4 ore/zi?Exista facilitati sa nu plateasca societatea diferenta CAS si Cass?Exista scutire la impozitul pe venit pt persoana cu dizabilitati?

popescudm702
Mesaje: 313
Membru din: Lun Mar 21, 2011 4:20 pm

Re: angajare persoana cu handicap

#6 Mesaj de popescudm702 »

Rog ajutor

Scrie răspuns