Beneficii salariati

Mesaj
Autor
ignatd345
Mesaje: 116
Membru din: Mar Iul 10, 2012 10:37 am

Beneficii salariati

#1 Mesaj de ignatd345 »

%Buna ziua,

Beneficiile salariatilor reprezentand abonamentele medicale sau cele la sala de sport se declara in D112 cu TVA sau fara?
Pana acum le-am declarat fara tva, insa la un curs de la CECCAR am aflat ca ar fi trebuit declarate la valoarea cu TVA, pe motiv ca se declara la pretul pietei. Nu am gasit nimic pe acest subiect, poate si din cauza ca in 99% din cazuri facturile nu au TVA.

Multumesc,
Dana

retevoescua
Mesaje: 103
Membru din: Mie Iul 20, 2016 11:27 am

Re: Beneficii salariati

#2 Mesaj de retevoescua »

nu puteti intreba persoana care a tinut cursul in ce temei legal a mentionat acest lucru ?

gheorghei642
Mesaje: 757
Membru din: Lun Mai 10, 2010 12:00 am

Re: Beneficii salariati

#3 Mesaj de gheorghei642 »

1.Furnizorul de servicii medicale al căror scop principal precum: efectuarea examinărilor medicale ale persoanelor fizice pentru angajatori sau companiile de asigurare, prelevarea de sânge ori alte probe în vederea testării prezenței unor viruși, infecții sau alte boli, în numele angajatorilor ori al asigurătorilor, certificarea stării de sănătate, de exemplu cu privire la posibilitatea de a călători, emite factura in numele societatii (angajatorului) separat pentru salariati si separat pentru rudele salariatilor si este fara TVA (operatiune scutita conform art 292,alin 1),lit a) din Codul fiscal);
2.Serviciile care nu au ca scop principal îngrijirea medicală, respectiv protejarea, menținerea sau refacerea sănătății, nu sunt operatiuni scutite in sensul art 292,alin 1),lit a) din Codul fiscal;
Numai suma serviciilor medicale, de la pct.1 de mai sus, precum contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreţinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activităţi sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, reprezinta venituri cumulate lunar care nu sunt venituri impozabile în înţelesul impozitului pe venit, în limita plafonului lunar de cel mult 33% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat sau din solda lunară/salariul lunar acordată/acordat potrivit legii.

ignatd345
Mesaje: 116
Membru din: Mar Iul 10, 2012 10:37 am

Re: Beneficii salariati

#4 Mesaj de ignatd345 »

Nu am apucat sa intreb atunci, insa explicatia a fost ca avantajele in natura se trec la pretul pietei care include si tva.
Serviciile medicale sunt facturate de o societate care are contracte cu mai multe clinici la care pot merge salariatii pentru investigatii/consult etc. Factura este baza + tva de 19% pentru serviciile medicale, iar pentru abonamentele sportive factura este emisa cu tva de 5%.
Luna asta am depus D112 cu beneficiile cu tva, insa acum incep sa am dubii si cu privire la cheltuiala, daca nu am voie sa deduc tva, cum am voie sa deduc cheltuiala, de obicei acestea doua merg cam mana in mana....

Scrie răspuns