import date

Mesaj
Autor
ivanovc
Mesaje: 129
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

import date

#1 Mesaj de ivanovc »

Buna ziua, o firma cu profil alimentar face intrarile( ca 200 lunar) in program saga pe care l-a platit,mie imi aduce dosarele cu intrari, pe care le introduc dar pe total,am gandit ca daca fac import date imi va da peste cap furnizorii, avand coduri diferie, ce spuneti, se poate si care sunt pasii, multumesc!

Avatar utilizator
chirigiui509
Mesaje: 100
Membru din: Mar Iun 06, 2017 11:16 pm
Localitate: Petrosani
Contact:

Re: import date

#2 Mesaj de chirigiui509 »

Din scurta dumneavoastră descriere cred că gestiunea magazinului alimentar este global valorică si că recepția mărfurilor se face la locul primirii acestora (probabil).
Soluția optimă ar fi aceea de a integra cele doua calculatoare într-o rețea VPN sau să definiți o politică de rutare cu PFWD a portului 3060 (mai puțin sigură dpvd al securității).
Calculatoarele ar lucra client-server iar datele ar fi replicate bilateral în timp real. Mai multe informații găsiți aici https://www.sagasoftware.ro/client-server10-informatii-utile/

Dumneavoastră ați ales metoda transferului de date utilizând probabil fișierul de export "INTRARI".
În această situație (anterior preluării datelor) trebuie să vă asigurați ca exista similaritate între codurile de furnizori din "aplicația sursă" și cu cele din "aplicația destinație" (nu ar fi deloc recomandabil să preluați tabela de furnizori pentru că există riscul major să suprascrieți informații și să modificați datele partenerilor). În caz contrar, codurile de furnizori inexistente (nedefinite) în "aplicația sursă" vor bloca importul sau, dacă mapările sunt diferite (nu aveți similaritate între coduri), asocierea intrărilor se va face pe seama altor terți ceea ce ar altera situațiile declarative.
Fișierul (format DBF) generat din "aplicația sursă" îl salvați în folder-ul \SAGA C.3.0\import\<<nume_firma>>\ și îl importați în "aplicația destinație" (F1 în SAGA pentru mai multe detalii).
O primă operație (pregătitoare) ar fi aceea de a încărca în calculatorul sursă tabelele FURNIZORI și CLIENȚI (cel puțin).
O altă recomandare este legată de drepturile pe care le asociați utilizatorilor care fac recepții.

Succes!

PS: Personal consider că direcția către care ar trebui să vă îndreptați atenția este cea a implementării unui calendar pregătitor privind e-Factura (obligatorie de anul viitor in relația B2B) și SAF-T (unde lucrurile sunt mult mai sofisticate).

vintilao
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Ian 16, 2016 11:52 am

Re: import date

#3 Mesaj de vintilao »

Buna ziua.
Am o firma la care baza de date o fost denaturata. Am o baza de date arhivata pana in luna august. datele aferente lunii septembrie sunt in baza de date denaturata. Intrebare : cum pot copia luna septembrie in arhiva veche pana in luna august, fara a mai intruduce din nou facturile aferente lunii septembrie?. Va multumesc

Avatar utilizator
herganiec
Mesaje: 8170
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

Re: import date

#4 Mesaj de herganiec »

faci o arhivare .. la zi cu salvare si in alta locatie.. să zicem și desktop.
apoi dezarhivezi luna august care zici că e bună.()c udatele la 31.08.2023 corecte.. dar fără septembrie..
apoi mergi la import date din arhivă Saga.. alegi arhiva de pe desktop (cea de la zi) și pui perioada 01.09.2023 30.09.2023 ca date de import.. iar in dreapta alegi ce dorești să imporți.. intrarie.. ieșiri..
Succes..
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns