Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns.
Am facut transfer de marfa intre o gestiune cantitativ valorica la pret de vanzare cu analitice 371.03,4428.03,378.03 si o gestiune creata doar valoric cu analitice 371.02,607.02,707.02 doarece informatiile legate de costuri si alte rapoarte le iau din programul de la punctul de lucru (mentionez ca acolo lucrez cu alt program) deci descarc manual. Transferul de marfa il fac prin Iesiri, Avize (ct.482 la client) si il incarc in cealalta gestiune valorica prin Intrari, Avize (ct.482) pe nedefinit cu analitice. ct.482 ramane pe zero la sfarsit de luna , gestiunea primitoare se incarca ok la pret de achizie valoric in Saga, la gestiunea predatoare nota contabila este 482=371.03 la pret de achizitie, ok. Singura problema este ca la inchiderea de luna nu se descarca 378.03 si 4428.03 de la gestiunea cantitativ valorica la pret de vanzare. Analiticul nu este egal cu sinteticul. Cum ar trebui sa procedez?
Multumesc frumos
TRANSFER INTRE GESTIUNI
Re: TRANSFER INTRE GESTIUNI
Nu inteleg de ce sa lucrezi la o evidenta cantitativ-valoric la pret de vanzare.
In programul Saga sa inteleg ca ambele evidente este doar valoric?
Daca nu, iar cel cantitativ-valoric se lucreaza efectiv cantitativ-valoric, atunci de ce ai lucra pe "nedefinit".
Daca da, atunci iesirea trebuie sa il inregistrezi la pret de vanzare si nu la pret de achizitie.
In programul Saga pentru ambele gestiuni exista creata o gestiune, sau pentru cel cantitativ-valoric, daca se tine in Saga doar valoric nu exista gestiune?
Daca nu exista atunci descarcarea il vei face manual.
In programul Saga sa inteleg ca ambele evidente este doar valoric?
Daca nu, iar cel cantitativ-valoric se lucreaza efectiv cantitativ-valoric, atunci de ce ai lucra pe "nedefinit".
Daca da, atunci iesirea trebuie sa il inregistrezi la pret de vanzare si nu la pret de achizitie.
In programul Saga pentru ambele gestiuni exista creata o gestiune, sau pentru cel cantitativ-valoric, daca se tine in Saga doar valoric nu exista gestiune?
Daca nu exista atunci descarcarea il vei face manual.
Buna ziua. Gestiunea din care pleaca marfa este cantitativ valoric la pret de vanzare creata in saga (asa am creat-o la inceputuri si nu am intampinat probleme si pentru a tine sub control preturile de vanzare ) iar gestiunea primitoare este creata in saga doar valoric pe conturi analitice (la cea de a doua gestiune se lucreaza cu alt program de vanzare. Marfa pleaca din prima gestiue si se face prin iesiri avize , nota contabila este 482=371.03 .Ar trebui la inchiderea de luna sa se descarce 378.03 si 4428.03 automat pentru marfa iesita din prima gestiune. Multumesc frumos pentru raspuns
Doar atunci se va face descarcarea daca alegi tip de articol "marfa" si nu "nedefinit".
Poate cele postate aici te ajuta:
https://www.sagasoft.ro//forum/viewtopic.php?f=1&t=38486
PS. Nu mai lucrat cu evidenta la pret de vanzare, daca lucrati cantitativ-valoric (doar va complicati viata, iar faptul ca se vinde produsul in magazin nu are nici o legatura cu evidenta la pret de vanzare, la nivel de articol se poate seta pretul de vanzare).
Poate cele postate aici te ajuta:
https://www.sagasoft.ro//forum/viewtopic.php?f=1&t=38486
PS. Nu mai lucrat cu evidenta la pret de vanzare, daca lucrati cantitativ-valoric (doar va complicati viata, iar faptul ca se vinde produsul in magazin nu are nici o legatura cu evidenta la pret de vanzare, la nivel de articol se poate seta pretul de vanzare).
-
https://www.sagasoft.ro/tutoriale-video.php?id=ZNiS-VSz2HU