Declaratie TVA august

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cosmar

Declaratie TVA august

#1 Mesaj de cosmar »

Buna ziua,

In luna august am facturat catre institutii spitalicesti conform L88/2023 .Dupa actualizarea programului nu am modificat tip document in *D* astfel in D300 mi-a dus sumele pe randul 15 si din pacate am vazut abia dupa ce am depus declaratia. As putea sa fac corectia cumva ?

Multumesc anticipat

balazse

Re: Declaratie TVA august

#2 Mesaj de balazse »

Doar daca faci corectie de erori materiale.

grigorem432

#3 Mesaj de grigorem432 »

Buna ziua ! si eu am o factura de facut la un spital de stat ( lucrari de reabilitare ) firma fiind platitoare de TVA , si fiind nesigura , cum as putea sa fac factura , am intrebat pe Portalcontabilitate si mi s-a raspuns ca trebuie sa ii pun in fata S, (scutit cu drept de deducere !!!! Oare cum e corect ??? Societatea este pl de TVA trimestrial !!!!

Multumesc !

cosmar

#4 Mesaj de cosmar »

pentru iesirile in lei si valuta, "D" (Livrari de bunuri si prestari de servicii scutite cu drept de deducere prevazute la art. 294 alin. (5) lit. a) si b) din Codul fiscal) si "d" (Livrari de bunuri scutite cu drept de deducere prevazute la art. 294 alin. (5) lit. c) si d) din Codul fiscal).

grigorei924

#5 Mesaj de grigorei924 »

cosmar scrie: Dum Sep 24, 2023 3:52 pm pentru iesirile in lei si valuta, "D" (Livrari de bunuri si prestari de servicii scutite cu drept de deducere prevazute la art. 294 alin. (5) lit. a) si b) din Codul fiscal) si "d" (Livrari de bunuri scutite cu drept de deducere prevazute la art. 294 alin. (5) lit. c) si d) din Codul fiscal).
Buna seara
am avut emise facturi in luna iunie cu TVA, acum spitalele ne-au solicitat sa le emitem fara TVA si sa stornam facturile din iunie. Firma fiind cu TVA la incasare , in momentul cand am incasat(iulie) , am colectat TVA , iar acum nu pot face" reglare stornare ", mai mult la D394 imi da mesaj de eroare : "Eroare ! Pt tip operatiune diferit de ( LS, AS, N, V) nu se accepta cota = 0 !
Eroare ! TVA nu se completeaza pt cota = 0!
Eroare ! Pt tip operatiune diferit de ( LS, AS, N, V) nu se accepta cota = 0 !
Eroare ! TVA nu se completeaza pt cota = 0!
Undeva gresesc , dar nu-mi dau seama. La facturile de stornare , am debifat "TVA la incasare", iar la cele repuse am trecut la tip document D

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Ați emis factură cu cotă de TVA 0 și sumă la TVA sau cotă de TVA completă și sumă la TVA zero.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns