Configurare PubLine cu hotel si restaurant

Chestiuni specifice extensiilor PubLine si MarketLine
Mesaj
Autor
dumani896
Mesaje: 2
Membru din: Mar Iul 14, 2020 11:40 am

Configurare PubLine cu hotel si restaurant

#1 Mesaj de dumani896 »

Dorim să instalăm PubLine cu opțiunea de hotel, restaurant și chiar agenție (ptr.rezervările timpurii).
Ne-am apucat de treabă și am constatat că ar fi extrem de utilă experiența cuiva care a mai folosit/folosește extensia PubLine.
Apreciem și primim cu bucurie fiecare sfat, recomandare sau serviciu (cu tot ce înseamnă asta :) ).

vlada78
Mesaje: 12
Membru din: Vin Ian 13, 2023 9:34 am

Re: Configurare PubLine cu hotel si restaurant

#2 Mesaj de vlada78 »

Si eu sunt interesata daca ne poate lamuri cineva. Multumesc.

gheorghei642
Mesaje: 757
Membru din: Lun Mai 10, 2010 12:00 am

Re: Configurare PubLine cu hotel si restaurant

#3 Mesaj de gheorghei642 »

https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=18&t=16991

dumani896
Mesaje: 2
Membru din: Mar Iul 14, 2020 11:40 am

Re: Configurare PubLine cu hotel si restaurant

#4 Mesaj de dumani896 »

Sensul întrebării era referitor la detaliile avansate privind setările.
Iată câteva exemple:
- taxa de stațiune se calculează procentual (din ce am văzut eu) ori sunt numeroase cazuri în care aceasta trebuie calculată ca o valoare fixă, aplicată zilnic, exclusiv persoanelor majore (reglementarea ei este cuprinsă în hotărâri de consiliu local);
- rezervările timpurii (early booking) au un tratament specific și ar fi interesant de văzut cum se întâmplă asta în PubLine;
- procesele specifice agențiilor de turism (care cuprind și activități de ofertare/acceptare) cum sunt tratate;
- relația cu alte agenții de turism care furnizează turiști și cărora le sunt asociate o serie de alte obligații contractuale;
- pachetele turistice compuse din cazare, masă, parcare, pet-hotel, etc.;
- consumul de produse din mini-bar;
- modalitatea de evidențiere a turiștilor care achită prin carduri de vacanță și cărora trebuie să li se emită e-factura;
- modalitatea de asociere a avansurilor în factura finală de servicii (și aici nu vorbim de SAGA ptr.că recepționerii au acces la PubLine);
- soluții de optimizare a înregistrărilor producției bar/bucătărie;
- sfaturi și recomandări referitoare la utilizarea aplicației mobile de preluare a comenzilor;
- toponimia unei rețele și a perifericelor/terminalelor ce ar trebui instalate pentru automatizarea completă;
...tips & tricks

Aplicația este vastă așa cum este și activitatea HORECA iar utilitatea dezvoltării ei în direcția acomodării cât mai exacte a tuturor "segmentelor și categoriilor de flux operațional" este evidentă.

iorgulescul
Mesaje: 3
Membru din: Joi Feb 10, 2011 12:00 am

Re: Configurare PubLine cu hotel si restaurant

#5 Mesaj de iorgulescul »

Buna ziua,am achizitionat extensia PubLine pentru o cafenea.Se poate sa ma ajute cineva cu raspunsul la urmatoarea intrebare:
Am inteles ca NIR-urile se intocmesc in SAGA si apoi se exporta in PubLine...cum se face aceasta operatiune avand in vedere ca programul Saga este pe un alt calculator aflat la o alta locatie?
Daca este cineva din Brasov care m-ar putea ajuta as aprecia...Va multumesc!

Avatar utilizator
chirigiui509
Mesaje: 166
Membru din: Mar Iun 06, 2017 11:16 pm
Localitate: Petrosani
Contact:

Re: Configurare PubLine cu hotel si restaurant

#6 Mesaj de chirigiui509 »

Există posibilitatea de a face asta. Atât PubLine cât și MarketLine se interconectează nativ cu SAGA asigurând sincronizarea și/sau transferul informațiilor (poate părea același lucru dar am ales să disting între cele două procese tratate diferit în aplicație).
Înainte de a începe configurările, este indicat să vă definiți foarte clar metodologia de lucru și să gândiți întregul flow ca fiind integrat până la contabilitate (beneficiul îl veți constata atât pe termen scurt cât și în perspectiva SAF-T).
Pentru a putea interconecta cele două (sau mai multe) terminale, veți avea nevoie de configurări de rețea (vă recomand să folosiți conexiuni VPN). Găsiți detalii atât pe blog-ul SAGA cât și pe forum.
Sincronizarea datelor se face în momentul lansării aplicației PubLine (dacă funcția de sincronizare automata a fost lăsată activă) sau manual (...la un click). Transferul datelor către contabilitate se face tot la un click.

Cu privire la recepția mărfurilor, vă recomand ca operațiunea să se facă "la locul faptei" (adică la cafenea) și să utilizați un scanner de coduri de bare (optați ptr.un model 3D chiar dacă nu este nou). Procedura este mult simplificată (multe click-uri și scanări, puțin scris) iar articolele se preiau riguros, recertificând codurile de bare.

Este indicat ca în cafenea să aveți instalat un router care să vă permită să vă definiți politici de acces separând prin VLAN-uri clienții de traficul propriu (de business). Spun asta pentru că asociat aplicației PubLine aveți posibilitatea să folosiți o aplicație mobilă prin care ospătarii să ia comenzile pe o tabletă (cu Android, vedeți aici https://www.sagasoft.ro/PubLine-Mobile.php). Există și posibilitatea ca aplicația PubLine să funcționeze autonom (pentru perioadele în care pică netu', se mai întâmplă). Vă mai recomand să luați în calcul utilizarea aceluiași provider (poate DIGI :)) ptr. că în anumite faze se pot înregistra lag-uri de proces.
Ar mai fi de spus că anumite modele de POS-uri bancare pot fi interfațate cu PubLine (dacă și driver-ul casei de marcat gestionează protocoalele de comunicare cu acele POS-uri).

Cu privire la "găzduirea datelor", există și posibilitatea de a folosi cloud-ul de la SAGA (vedeți aici https://www.sagasoftware.ro/saga-web-saga-intr-o-noua-perspectiva/).

O configurare corectă urmată de o mapare judicioasă este cheia succesului. Începeți prin a pune pe hârtie și a analiza din toate unghiurile ceea ce vă doriți (ulterior, implementarea va merge fără probleme).
Binomul PubLine - SAGA răspunde majorității cerințelor pe care le-ați putea avea iar direcția de dezvoltare este foarte bună (mulțumim Bogdan, ultimele up-date-uri sunt wau).

La Brașov aveți www.qretail.ro unde veți găsi cu siguranță consilierea tehnică de care aveți nevoie (inclusiv soluții AMEF și terminale POS). Domnul Radu este unul dintre profesioniștii pe care mă bucur să-i fi cunoscut și pe care vi-l recomand fără rezerve.

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25996
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

Re: Configurare PubLine cu hotel si restaurant

#7 Mesaj de tomac »

iorgulescul scrie: Vin Sep 15, 2023 4:25 pm am achizitionat extensia PubLine pentru o cafenea.
De unde ați achiziționat acest program care e disponibil gratuit pe site la SAGA Software?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

iorgulescul
Mesaje: 3
Membru din: Joi Feb 10, 2011 12:00 am

Re: Configurare PubLine cu hotel si restaurant

#8 Mesaj de iorgulescul »

Buna ziua,
A fost o greseala de exprimare...am instalat

Avatar utilizator
chirigiui509
Mesaje: 166
Membru din: Mar Iun 06, 2017 11:16 pm
Localitate: Petrosani
Contact:

Re: Configurare PubLine cu hotel si restaurant

#9 Mesaj de chirigiui509 »

Avem în analiză de ceva vreme, implementarea unui sistem bazat complet pe SAGA, PubLine, MarketLine în cazul unei companii care desfășoară activități HORECA.
Sistemul ar trebui să gestioneze 3 corpuri de hotel, 1 recepție (...), 1 restaurant cu bucătărie proprie, 1 braserie, 1 piscină, 1 serviciu de închirieri, accesul agenților de turism din țară, accesul serviciului de contabilitate (externalizat), implementarea serviciului de ofertare/facturare, asocieri prin cardul de cameră (inclusiv setarea acestuia și citiri intermediare de sold/cost), implementarea unui API de interconectare de tip "channel manager" pentru booking.com, site-ul companiei și/sau accese ale altor agenții de turism (prin intermediul cărora primim rezervări). Activitatea propriu-zisă este sezonieră ("iarna nu-i ca vara") dar serviciile "early booking" au început să se deruleze deja pentru următorul sezon.
Cel mai probabil, anumite segmente/faze de proces vor fi gestionate (într-o primă etapă) prin aplicații terțe dar scopul declarat este acela de a aduce întreaga activitate sub umbrela SAGA + PubLine + MarketLine + PubLine Mobile.

Pe măsură ce vom derula activitatea de proiectare/implementare vom reveni cu detalii în speranța că vom primii și sugestii acolo unde abordările noastre n-au dat roade sau pot fi optimizate.

vlada78
Mesaje: 12
Membru din: Vin Ian 13, 2023 9:34 am

Re: Configurare PubLine cu hotel si restaurant

#10 Mesaj de vlada78 »

Si eu sumt interesata .La noi e vorba de 2 pensiuni cu restaurant.

Scrie răspuns