Achizitie intracomunitara

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
timcov

Achizitie intracomunitara

#1 Mesaj de timcov »

Buna ziua!

Societatea a achizitionat o piesa de schimb din Polonia , ambele firme platitoare de TVA.

Furnizorul a facturat in felul urmator : valoare piesei + gaj + un tva de 23%.

Cum inregistrez aceasta factura? Bifez taxare inversa? O declar in 390? Cand am dat generare declaratie 390 nu imi apare .

Va multumesc!

pomparaus

Re: Achizitie intracomunitara

#2 Mesaj de pomparaus »

De ce ti-a facturat cu TVA daca i-ai dat codul tau de TVA?
Ai facut reparatia pe teritoriul Poloniei?

timcov

#3 Mesaj de timcov »

Colegul de la coloana auto a facut comanda de piesa auto, m-am trezit cu factura cu tva emisa.

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Lucreaz-o ca factura normala cu tva-ul inclus in pret : nu o declari prin 390.

timcov

#5 Mesaj de timcov »

Multumesc pentru raspuns!

poienariur974

#6 Mesaj de poienariur974 »

Am achizitionat de pe platforma EMAG mai multe produse intre care si un ,,parasoral geam lateral "in valoare de 42.30 lei(sub 10 euro)pentru autoturismul firmei.Din neatentie nu am sesizat ca acesta este comercializat de o firma din Polonia.Pe toate le-am achitat intro-singura plata cu cardul firmei in PAYU*EMAG.RO/MARGHETPLACE ROMANIA.Abia cand am primit podusele si facturile am vazut ca pentru acesta am factura fara tva emisa de o firma din Polonia.Firma care a cumparat este platitoare de tva trimestrial.Exista pericolul ca aceasta achizitie sa fie considerata achizitie intracomunitara cu toate consecintele pe care le presupune o asfel de achizitie.Este o situatie delicata si nu stiu cum as putea sa o rezolv.Multumesc pentru ajutor.

crasoveano

Re: Achizitie intracomunitara BOOKING Olanda

#7 Mesaj de crasoveano »

Buna ziua,
Am facturi de la BOOKING fara tva, doar pt comision, si venitul il vad doar pe aceasta factura si il inregistrez odata cu factura de comision, am cod special de tva intracomunitar dar care nu apare pe factura de la booking, cum inregistrez factura in saga sa apara in 301 si 390 la servicii ? ( ce tip de factura)aleg?

Scrie răspuns