SOLD Casierie Negativ

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
velescuv

SOLD Casierie Negativ

#1 Mesaj de velescuv »

La o societate comerciala la inchiderea lunii noiembrie 2023 se constata un sold al casei in lei negativ, cum procedati?...lasati soldul negativ si se va sanctiona conform legii contabilitatii sau acordati un imprumut firma pentru acoperirea soldului negativ(dispozitie de incasare catre casierie), care se va sanctiona conform legii 70/2015 actualizata. Ce faceti in acest caz si care sunt amenzile prevazute pentru cele doua cazuri prezentate?

siposa

Re: SOLD Casierie Negativ

#2 Mesaj de siposa »

Nu se poate plati din ce nu este. Casa in lei nu poate fi negativa. Faceti platile din decont, si comunicati administratorului sa plateasac soldul negativ din decont, prin banca.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Dacă creditați sau restituiți sume cu titlu de restituire creditare, în numerar, amenda minimă este 15.000 lei.
Dacă lăsați casa în minus, primiți amendă pe legea contabilității pentru nerespectarea normelor privind întocmirea documentelor financiar-contabile. Dacă sunteți contabil ar trebui să știți asta.
Așa cum vi s-a răspuns nu puteți plăti bani care nu există. Firma să ia măsurile care se impun. Dacă nu vrea, atunci să-și asume consecințele.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stroer1948

#4 Mesaj de stroer1948 »

Este o situatie ipotetica, sau una reala? Pentru ca daca e un caz real inca aveti timp sa faceti creditari in numerar pana intra in vigoare minunea.

velescuv

#5 Mesaj de velescuv »

este o situatie ipotetica care poate aparea la firmele la care administratorii nu si tin evidenta casieriei, iar la inchiderea lunii te poti intalni cu un sold peste 50.000 lei sau negativ. Intrebarea este ce faci atunci?...

costanc757

#6 Mesaj de costanc757 »

velescuv scrie: Mar Noi 07, 2023 9:09 am este o situatie ipotetica care poate aparea la firmele la care administratorii nu si tin evidenta casieriei, iar la inchiderea lunii te poti intalni cu un sold peste 50.000 lei sau negativ. Intrebarea este ce faci atunci?...
Le spuneti sa-si tina ei evidenta ca sa nu depaseasca fiindca sunt pasibili de amenzi uriase. Si nu doar le spuneti , le faceti nota scrisa ca sa nu spuna peste un timp ca nu au stiut si sa scrie pe ea ca au luat la cunostinta

velescuv

#7 Mesaj de velescuv »

costanc757 scrie: Mie Noi 08, 2023 9:05 am
velescuv scrie: Mar Noi 07, 2023 9:09 am este o situatie ipotetica care poate aparea la firmele la care administratorii nu si tin evidenta casieriei, iar la inchiderea lunii te poti intalni cu un sold peste 50.000 lei sau negativ. Intrebarea este ce faci atunci?...
Le spuneti sa-si tina ei evidenta ca sa nu depaseasca fiindca sunt pasibili de amenzi uriase. Si nu doar le spuneti , le faceti nota scrisa ca sa nu spuna peste un timp ca nu au stiut si sa scrie pe ea ca au luat la cunostinta
se pare ca nu ati inteles intrebarea si situatia care se poate isca...

stroer1948

#8 Mesaj de stroer1948 »

Este evident ca se poate intampla, si este evident ca noi ca si contabili independenti, nu avem cum sa tinem zilnic registrele de casa pentru toate firmele pentru care lucram.
Insa trebuie gasita o varianta impreuna cu fiecare patron. Eu le-am facut 3 propuneri:
1. Sa se ocupe sau sa puna pe cineva sa tina registrul de casa - propunere refuzata din start :)
2. Sa nu mai foloseasca numerarul. Toate incasarile sa le depuna in banca si sa sa plateasca doar cu cardul. - o varianta acceptabila
3. Renuntarea la colaborare sau asumarea riscurilor aferente.

Asta e... eu alta solutie nu vad.

velescuv

#9 Mesaj de velescuv »

logic ca nu este datoria expertului sa i tina evidenta zilnica a casieriei, dar daca nu si tine registrul de casa(var.1) refuzata si foloseste numerarul excesiv(var.2), iar la inchiderea de luna constatati ca sold casieriei este negativ, ce faceti...aplicati var.3...? :lol: :lol: :lol:

stroer1948

#10 Mesaj de stroer1948 »

Da, var.3, asumarea riscurilor. Eu mi-am facut datoria in scris sa anunt si sa explic care sunt regulile si care sunt consecintele.

costanc757

#11 Mesaj de costanc757 »

velescuv scrie: Mie Noi 08, 2023 11:56 am
costanc757 scrie: Mie Noi 08, 2023 9:05 am
se pare ca nu ati inteles intrebarea si situatia care se poate isca...
Eu am inteles foarte bine intrebarea si situatia care poate aparea , dar daca nu procedati asa chiar va puteti trezi cu un sold peste 50.000 de lei sau cu unul negativ. Dar fiecare face cum crede de cuviinta, eu doar v-am dat o sugestie

Scrie răspuns